Rekord drogfogás: 23 tonna kokaint foglaltak le egy európai vámhatósági akció során
A szállítmány értéke több milliárd euróra rúg
Rekord drogfogás: 23 tonna kokaint foglaltak le egy európai vámhatósági akció során

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 02. 25.
Európai hatóságok rekordmennyiségű drogot, mintegy 23 tonna kokaint fogtak el Németországban és Belgiumban. A holland rendőrség szerint minden idők legnagyobb kokainfogásáról van szó, melynek értéke több milliárd euróra rúg.

A megaszállítmányról egy holland székhelyű cég adta a tippet a német hatóságoknak, ez vezette el őket az első 16 tonnás kokainrakományhoz Hamburg kikötőjében február 12-én. A drogot paraguayból érkező konténerekbe rejtették.

A kokainszállítmány utcai értékét 1,5 és 3,5 milliárd euró közötti összegre becsülik. 

A kikötő vámtisztviselői azután vizsgálták meg alaposabban a paraguayi konténereket, miután "egyértelmű szabálytalanságokat" észleltek annak tartalmával - bádogdobozokkal kapcsolatban, amelyeket gittnek kellett kitölteni. Elrendelték a konténerek kirakodását, majd megállapították, hogy közvetlenül a konténer ajtaja mögé csomagolt valódi árurétegen kívül számos konzervdoboz "más áruval" is tele volt.

Összesen mintegy 16 tonna kokaint találtak végül több mint 1700 konzervdobozban. Mindegyik nyolc, több mint 9 kilogrammos kokaincsomagot tartalmazott.

A rejtekhellyel kapcsolatos közös nyomozás vezette el végül a hatóságokat a második 7,2 tonnás kokainszállítmányhoz Antwerpen kikötőjében.

A belgiumi kábítószerrakományt egy fatuskókkal teli konténerbe rejtették - közölték a nyomozók.

A holland rendőrség szerint az óriási mennyiségű kokain végcélja Hollandia volt.

(DW/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!