Olasz lap: Orbán Viktor és a Vatikán sok mindenben hasonló nézeteket vall
Olasz lap: Orbán Viktor és a Vatikán sok mindenben hasonló nézeteket vall

Illusztráció.(Forrás: Youtube/FRANCE 24 English)

2023. 03. 01.
A Mandiner arról számolt be, hogy az Il Foglio olasz napilap kommentárban méltatta a magyar miniszterelnök és a Vatikán közötti kapcsolatot, miután kiderült, hogy Ferenc pápa a tavalyi látogatása után ismét Magyarországra fog utazni tavasszal.

A cikk írója szerint a Vatikán és Orbán álláspontja több kérdésben is megegyezik, ezért ápolnak jó kapcsolatot egymással a felek.

Orbán és Ferenc pápa például egyet ért abban, hogy el kell kerülni az orosz-ukrán háború eszkalációját, ezt pedig az újabb és újabb fegyverszállítmányok miatt nagyon nehéz megakadályozni.

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán az évértékelő beszédében is kitért arra, hogy elsősorban a Vatikán és Magyarország képviseli az orosz-ukrán konfliktus kapcsán a békepártiságot.

A cikk szerzője azt is latolgatta, hogy Ferenc pápa 2021-es magyarországi látogatása valójában arra irányuló kísérlet is volt, hogy elősegítsék az Oroszország és Ukrajna közötti közvetítést, és sikerüljön fegyverszünetet elérni.

A pápa újabb budapesti látogatásának a másik oka az, hogy a katolikus egyházfő szívesebben utazik azokba az országokba, amelyekről kevesebbet beszélnek, ezért nem Párizsba vagy Berlinbe látogat több alkalommal.

(Mandiner / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!