„Ők is ártatlanok, de ők nem támadnak fel” - Blaszfémikus akcióval tüntettek a vegánok a Ferenciek terén
A templom előtt véres plüsscsibékkel szólaltak fel a "gyerekgyilkosságok" ellen
„Ők is ártatlanok, de ők nem támadnak fel” - Blaszfémikus akcióval tüntettek a vegánok a Ferenciek terén

Illusztráció(Facebook/HARC)

2024. 03. 28.
A Hungarian Animal Rights Corps (HARC) nevű vegán csoport az állatok jogaiért demonstrált húsvét alkalmából a Ferenciek terén levő katolikus templom előtt. Installációjul része volt többek között egy felállított fakereszt, egy művért könnyező plüssnyuszi, egy futószalag, rajta (mű)véres plüss kiscsibékkel és egy megnyúzott bárányt ábrázoló műanyag bábu.

A vegán aktivisták szerint mint minden keresztény ünnepünkkor, úgy húsvétkor is több állat szenved és pusztul el, mint általában, több tojást fogyasztunk, miközben 

„a tojásiparban a kakascsibéket élve ledarálják, gázosítják vagy zsákba fojtják”

a csokitojások miatt „a tejelő teheneket erőszakkal termékenyítik és elveszik a gyerekeiket”, és a húsvét alkalmából ajándékozott nyulakra hamar ráunnak az emberek, elhanyagolják őket, és az utcán kötnek ki az állatok. 

„Azzal, hogy húsvétkor tojást, más állati eredetű termékeket vagy állatokat vásárolunk, fizetünk az állatkínzó iparágaknak, hogy folytassák az állatok bántalmazását” – írják közleményükben. 

„Ne gyerekgyilkossággal ünnepeld a feltámadást”

 – utaltak a húsvét alkalmából lemészárolt csibékre.

Ez a kijelentés már abból a szempontból is problematikus, hogyha a csibék és a tojások elpusztítása ekkora szenvedésként van felfogva, és ilyen vehemenciával harcolnak érte, a magzatgyermekek miért nem kapnak hasonló törődést. Értékesebb-e egy csirkeembrió egy emberinél?

A 444.hu által készített képeken egy erősen blaszfémikus tartalmú felirat is látható, mely azt üzeni:

"Ők is ártatlanok, csak ők nem támadnak fel"

Ez talán még a fenti állításnál is problematikusabb, ugyanis nemcsak az átlagemberekkel, hanem magával Jézus Krisztussal, a világ megváltójával helyezi egy lapra a csirkéket és a nyulakat.

A Biblia világosan fogalmaz az ember és az állatok viszonyával kapcsolatosan. A teremtéskor az ember feladatként kapta, hogy uralkodjon az állatokon, tehát egyértelmű hierarchia alakult ki. Noé és az özönvíz után Isten megengedte az embernek, hogy állatokat egyen, az Újszövetségben pedig világosan kijelenti, az állatokat Isten hálaadással való fogyasztásra teremtette, magának Péter apostolnak is azt tanítva: öld és egyél.

Jézus Krisztus bűnbocsánata is egyértelműen az emberekre vonatkozik, az állatok lelkére, örökkévaló sorsára vonatkozólag nem találunk utalást a Bibliában, így merő feltételezés ártatlannak, vagy bűnösnek titulálni az ösztönlényeket.

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő Fiát adta érte, hogy aki hisz benne, ne vesszen el, hanem örök élete legyen" (János 3:16)

(444/Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

 

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!