Nem várt bejelentés: Szalai Ádám visszavonul a válogatottól
A nemzeti együttes csapatkapitánya a németek és az olaszok ellen búcsúzik
Nem várt bejelentés: Szalai Ádám visszavonul a válogatottól

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 09. 21.
A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám bejelentette, hogy lemondja szereplését a nemzeti együttesben.

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

A 34 éves csatár szerdai sajtótájékoztatóján közölte, hogy pénteken a németek és hétfőn az olaszok elleni Nemzetek Ligája-találkozó lesz az utolsó két meccse címeres mezben.

A svájci FC Basel támadója pályafutása során eddig 84 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, ezzel az örökrangsor kilencedik helyén áll, egyetlen mérkőzéssel van lemaradva Puskás Ferenctől, az Aranycsapat legendás kapitányától. Fellépései során 25-ször volt eredményes.

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix
(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

Nagyon jó úton van a válogatott

A nemzeti csapat kapitánya a Telki edzőtáborban rendezett sajtótájékoztatón jelentette be a válogatottól való visszavonulását, melyről előzetesen természetesen a csapatot, valamint az MLSZ vezetését is tájékoztatta. 

– Átgondolt, megfontolt döntést hoztam, több hónap, sőt közel egy év leforgása alatt érlelődött meg bennem ez az elhatározás. A válogatott nagyon jó úton jár, remek keretünk van, amelyet egy kiváló szövetségi kapitány irányít. A következő tétmérkőzés a márciusi Eb-selejtezők lesznek, igyekeztem olyan időpontot találni a visszavonulásom bejelentésére, hogy legyen idő kitalálni, ki helyettesítsen a jövőben. Mindig is nagy álmom volt, hogy a magyar válogatottban szerepeljek.

Az, hogy két Eb-n játszhattam, és csapatkapitányként vezethettem a csapatot, hatalmas élmény volt számomra.

A támogatások és a kritikák is segítettek abban, hogy felnőtt emberré, igazi személyiséggé váljak. Köszönöm az összes szövetségi kapitánynak, akiknél játszhattam, a jelenlegi és mostani játékostársaknak és a szurkolóknak is. Az elmúlt években csodás pillanatokat élhettünk át együtt, az a fajta összefogás, a csapat szeretet és hazaszeretet, amit megtapasztalhattam, merem állítani, hogy egyedülálló az egész világon. Bízom benne, hogy a válogatott ezen az úton halad tovább nélkülem is – fogalmazott Szalai Ádám.

A csapatkapitány visszavonulásával kapcsolatban Marco Rossi elmondta, hogy mind csatárként, mind csapatkapitányként komoly kihívást jelent Szalai Ádám pótlása, hiszen mind emberileg, mind szakmailag kiemelkedő tagja a válogatottnak, melynek történelmébe nagybetűkkel írta be a nevét pályafutása során.

– Sok gondolat tolult fel bennem, mióta megismertem csapatkapitányunk döntését. Rendkívül fontos játékost veszítünk el Ádám elhatározásával. Nem egy vidám pillanat ez, de bízom benne, hogy mielőbb túltesszük magunkat ezen a helyzeten. 

Emberileg maximális tisztelettel állok a helyzethez, még akkor is, ha el kell ismerni, Ádám döntése okozhat számunkra problémákat.

Ádám olyan vezető alak volt a csapatban, akire mindig lehetett számítani. A vezetői képesség nem tanulható dolog, az ő vezetői képességeit pedig mindenki elismerte a csapatban, ő tekintették a csapat abszolút értelemben vett vezérének, kapitányának. Nincsenek pótolhatatlan emberek, de ez most nem lesz egyszerű, remélem, megtaláljuk azt a személyt, aki pótolni tudja Ádámot – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány Szalai Ádám döntéséről.

(hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!