Meztelenre vetkőzött és felmászott az oltárra egy férfi a Szent István-bazilikában
Videó is készült a rendbontásról
Meztelenre vetkőzött és felmászott az oltárra egy férfi a Szent István-bazilikában

Forrás: hirado.hu

2024. 01. 24.
A hirado.hu birtokába jutott felvételen is jól látható, hogy egy férfi meztelenre vetkőzött, majd felmászott az oltárra a Szent István-bazilikában. A lap értesülései szerint az incidens hétfőn kora délután történt. 

A nigériai állampolgárságú férfi először rövidnadrágban akart bejutni az épületbe, de miután ezt nem engedték, ellökte a személyzet egyik tagját és bejutott a templomba. Amikor elkezdték kiűríteni az épületet, akkor vetkőzött meztelenre és mászott fel a főoltárra. 

A kiérkező mentősök nem látták indokoltnak a kezelését, így a rendőrség vette kézbe az ügyet. A Budapesti Rendőrfőkapitányság tájékoztatása szerint a férfit előállították, hogy garázdaság vétség, illetve kábítószer-birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amiután őrizetbe is vették.

Tavaly nyáron is volt hasonló eset: akkor egy brazil férfi mászott fel meztelenül az oltárra, hogy így tiltakozzon az ukrajnai háború ellen.

(hirado.hu)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!