Megtiltotta az Adidas, hogy a 44-es számot használják a német válogatott mezén
A cég szerint ugyanis az hasonlít a nácik hírhedt SS-rúnájához
Megtiltotta az Adidas, hogy a 44-es számot használják a német válogatott mezén

Adidas/Wikipedia Commons

2024. 04. 02.
Az Adidas megtiltotta a futballszurkolóknak, hogy a 44-es számmal lássák el a német nemzeti mezt, mivel az hasonlít a náci SS-egységek által a második világháború alatt használt szimbólumhoz.

A Schutzstaffel (SS), Adolf Hitler Harmadik Birodalmának félkatonai szervezete azt a feladatot kapta, hogy Európa-szerte végrehajtsa a zsidó népirtást.

A mezekkel kapcsolatos aggodalmakat eredetileg Michael König történész vetette fel, aki szerint a készlet kialakítása „nagyon megkérdőjelezhető”.

Az Adidas szóvivője, Oliver Brüggen cáfolta, hogy a készlet a náci szimbólumokhoz való hasonlóság szándékos volna. „Mi cégként elkötelezetten felszólalunk  az idegengyűlölet, az antiszemitizmus, az erőszak és a gyűlölet minden formája ellen” – mondta. "Letiltjuk a mezek személyre szabását."

Az idei labdarúgó Európa-bajnokság Németországban lesz, a mérkőzések 10 különböző városban zajlanak majd. Június 14-én kezdődik, amikor a házigazdák Skóciával mérkőznek meg.

(Guardian/Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

 

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!