Megkérdeztük a brit külügyminisztériumot, ők robbantották-e fel az Északi Áramlatot - Itt a válasz Londonból
Megkérdeztük a brit külügyminisztériumot, ők robbantották-e fel az Északi Áramlatot - Itt a válasz Londonból

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 11. 08.
A Hetek azzal a kérdéssel fordult az Egyesült Királyság Külügyminisztériumához, hogy a Moszkva által felhozott vádakkal kapcsolatban – miszerint London közreműködött az Északi Áramlat felrobbantásában – mi a hivatalos állásfoglalásuk? Tényleg felelősek a robbantásért?

Ahogy arról korábban írtunk, az orosz biztonsági tanács titkára a Független Államok Közösségének (FÁK) ülésén beszélt arról, hogy a volt brit miniszterelnök, Liz Truss közvetlenül az Északi Áramlat gázvezetékeinek felrobbantása után üzenetet küldött az amerikai külügyminiszternek, amiben azt írta: elvégezve.

A témában kikértük a brit külügyminisztérium állásfoglalását. A szaktárca kérdésünkre a védelmi minisztérium közleményét idézte, miszerint

„Annak érdekében, hogy elterelje a figyelmet az illegális ukrajnai invázió katasztrofális kezeléséről, az orosz védelmi minisztérium epikus méreteket öltő, hamis állításokat tett”

– fogalmazott a szaktárca. Majd hozzátette, hogy

„Ez a kitalált történet többet árul el az orosz kormányon belüli vitákról, mint a nyugatról.”

(Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!