Magyarország még mindig nem kapott támogatást - Újabb feltételekhez kötné Brüsszel az uniós források kifizetését?
Magyarország még mindig nem kapott támogatást - Újabb feltételekhez kötné Brüsszel az uniós források kifizetését?

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 11. 07.
Magyarország az unió 27 tagállama közül az egyetlen, mely még mindig nem kapott uniós támogatást. A Bloomberg információi szerint az Európai Bizottság hamarosan újabb ülést fog tartani, hogy eldöntse, hazánk megkaphatja-e év végéig a helyreállítási forrásokat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Európai Parlament szeptemberben elfogadta a Magyarországról szóló jogállamisági jelentést, mely szerint Magyarország „többé nem tekinthető teljes mértékben demokráciának”.

A Bloomberg értesülései szerint a Bizottság november 22-ig fogja kiértékelni, hogy Magyarország milyen lépéseket tett annak a tizenhét jogszabálynak a végrehajtásában, melyeket a magyar kormány a korrupció visszaszorítása érdekében hozott, hogy hazánk megkaphassa a covid-válság utáni helyreállítási forrásokat.

(Mandiner / Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!