Magyar McGyver: szemceruzával és fülpiszkálóval szabadult ki Erasmus mosdójából a Cambridge-i történész
A 33 éves dr. Ilkó Krisztina hét órára szorult be a kicsi helyiségbe
Magyar McGyver: szemceruzával és fülpiszkálóval szabadult ki Erasmus mosdójából a Cambridge-i történész

Illusztráció(Forrás: Shutterstock/Lance Bellers)

2024. 03. 04.
Középkori torony fürdőszobájába szorult egy történész Cambridge-ben. A 33 éves dr. Ilkó Krisztina hét órára szorult be a vastag falakkal és nehéz faajtóval védett, ablak nélküli helyiségbe, bár akkor még azt hitte, legalább öt napig ott lesz. Végül a keze ügyébe kerülő szemceruzával és fülpiszkálóval kiszabadította magát.

A Cambridge-i Egyetem kutatója a 16. századi filozófus, Erasmus egykori szobájában lakott. Csütörtökön egy vízvezeték-szerelő, aki a zuhanyzót javította, elfelejtett szólni a nőnek, hogy feltörte a zárat a fürdőszobában.

Ezután Krisztina bement a fürdőbe, és mit sem sejtve magára zárta az ajtót. A zár beragadt, az ablak nélküli helyiség falai pedig túl vastagok voltak ahhoz, hogy bárki meghallja a kiabálását.

„Próbáltam felidézni, hogy meddig bír az ember életben maradni csak vízzel, és reméltem, nem ott fogok meghalni” 

– emlékezett vissza a nő, aki tudta, hogy csak magára számíthat, a takarítószemélyzet ugyanis hétfő előtt biztosan nem jött volna.

„Megpróbáltam a zuhanyrózsával betörni az ajtót, és kiabáltam, de semmi nem használt.” 

Saját súlyával is megpróbálta betörni az ajtót, de nem járt sikerrel, és a válla is megzúzódott. Némi gondolkodás után végül szemceruzával és fülpiszkálóval próbálta meg feltörni a zárat, és így  hét óra elteltével kijutott a fürdőből.

„Felemelő érzés volt kijutni, nem hittem, hogy működni fog a módszer”

 – mondta a történész.

(hirado.hu/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!