"Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni" - nagy vihart kavart a DK-s politikus bejegyzése
Niedermüller Péter kijelentésére reagált Schiffer András és Tibi atya is
"Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni" - nagy vihart kavart a DK-s politikus bejegyzése

Forrás: Facebook/Niedermüller Péter

2021. 06. 09.
Niedermüller Péter a Facebookon közzétett bejegyzésében reagált arra a hírre, hogy a magyar szurkolótábor a kedd esti Írország-Magyarország barátságos mérkőzés előtt kifütyülte a vendég válogatottat, amiért letérdeltek a rasszizmus elleni tiltakozás jeleként. A DK-s politikus azt írta, hogy pont ezért nem érdekli őt a magyar válogatott, és hogy "ma este Budapesten jobb volt írnek lenni."

"Az Index.hu arról tudósít, hogy ”A kezdő sípszóra az írek letérdeltek, erre hatalmas füttykoncertet kaptak a tízezer nézőtől, a magyarok állva maradtak, ahogy az várható is volt. Ezért megkapták a publikumtól a „Szép volt, fiúk!” elismerést.”.

Na pontosan ezért nem érdekel engem a magyar válogatott, szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni..."

- fogalmazott Erzsébetváros DK-s polgármestere a Facebookon. 

Mint ismeretes a magyar válogatott állva és a mezén levő "respect" logóval fejezte ki a rasszizmus elleni kiállását, miközben az ír válogatott pedig letérdelt a kedd esti barátságos mérkőzés előtt. Előbbit a hazai szurkolótábor tapssal, utóbbit pedig füttykoncerttel díjazta. A sportmérkőzések előtti letérdelés a szélsőséges BLM-zavargások nyomán terjedt el világszerte.

Az eset után az ír válogatott több játékosa és a szövetségi kapitány is mély megdöbbenését fejezte ki. 

Niedermüller szavaira Schiffer András, volt LMP-s politikus úgy reagált, hogy "a hátralevő három évben Budapesten jobb nem erzsébetvárosinak lenni". 

Véleményezte a DK-s politikus megszólalását Tibi atya is, aki nem érti, mi ez a felháborodás Niedelmüller kijelentése körül. "Én is jobb szeretném, ha ír lenne. Dicsértessék!" - olvasható a bejegyzésében. 

A fideszes Hollik István az alábbi posztot tette közzé: 

(Facebook)

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!