Külügyminisztérium a Heteknek: Magyarország nem vesz részt az ukrajnai kiképzőmisszióban
Külügyminisztérium a Heteknek: Magyarország nem vesz részt az ukrajnai kiképzőmisszióban

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 10. 18.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium Szijjártó Péter szavaira hivatkozva megerősítette a Heteknek, hogy hazánk nem vesz részt a tegnap létrehozott ukrán kiképzőmisszióban, és kiképzőket sem fog küldeni.

Ahogy arról beszámoltunk, Magyarország tegnap az uniós országok közül egyedüliként tartózkodott az ukrán hadsereg számára indított európai uniós kiképzőmisszióról szóló szavazásnál.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium arról tájékoztatta a Heteket, hogy Szijjártó Péter bejelentést tett arra vonatkozóan, hogy Magyarország nem vesz részt a kiképző misszióban, „nyilvánvalóan nem is küldünk kiképzőket, és nem is járulunk hozzá a működés költségeihez pénzügyi forrásokkal”.

A politikus azzal indokolta az ukrán katonák kiképzését támogató misszióból való kimaradást, hogy a kormány nem támogatja az eszkalációs kockázattal járó javaslatokat.

(Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!