Kőkemény videó az abortuszról: naponta 73 magzatot vetetnek el Magyarországon
“Nehéz róla érzelemmentesen beszélni, mégis, szinte csak így érdemes”
Kőkemény videó az abortuszról: naponta 73 magzatot vetetnek el Magyarországon

Forrás: Youtube/Axióma

2020. 07. 17.
Az Axióma közéleti vitáknak otthont adó digitális platform legújabb videójában Földi-Kovács Andrea, a Hír TV riportere az abortusz morális dilemmáit járja körül, avagy hogy ember-e a magzat, és az életvédelem miért nem ideológiai, sokkal inkább biológiai kérdés.

„Az abortusz egyesek szerint társadalmi tabu, mások szerint magánügy, pedig ennél jóval súlyosabb kérdésről szól, azaz arról, hogy embernek tekintjük-e a magzatot, vagy sem”

 

- szögezi le a műsorvezető a videó elején, miközben igyekszik érzelemmentesen kibontani a témát.

Biológiai alapvetés, hogy az élet a fogantatással kezdődik, mégis a legtöbb európai jogrendszer nem védi a magzatok életét úgy, mint a felnőtt polgárokét, mert nem ismeri el embernek őket. 

Földi-kovács igyekszik világossá tenni, hogy valaki ember-e nem a mi véleményünktől függ.

Magyarországon 1956 óta több, mint 6 millió magzatot abortáltak, és kicsit több, mint 7 millió magzat született. Az elmúlt években javult a tendencia ezen a téren, de még mindig majdnem minden 4. gyermeket abortálnak, ami naponta 73 abortuszt jelent. 

A teljes videót itt tekintheti meg.


 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!