Kínai olimpiai bajnokok versenyeznek a 14. Kínai Nemzeti Játékokon (x)
Kínai olimpiai bajnokok versenyeznek a 14. Kínai Nemzeti Játékokon (x)

Fotó forrása: Xinhua News

A nemrég Tokiói olimpiai játékokban aranyérmet szerzett 50 sportoló ismét versenyezik a szeptember 15-én kezdődött 14. Kínai Nemzeti Játékok különböző versenyszámaiban.

Ez egy PR cikk.

A következő 13 napon belül összesen 38 delegáció vesz részt a játékokon, összesen 14 ezer kiváló sportoló várható a versenyeken. Sok kínai sportsztár, tokiói olimpiai játékok bajnoka és éremszerzője is részt vesznek a nemzeti játékokban.

kína
Forrás: Xinhua News

A korábban már befejezett mű- és toronyugrási versenyszámok az összes kínai bajnokok, - akik Tokióban összes 8 számból 7-ben nyertek, mind versenyeztek. A nézők helyszínen lehettek élvezni a kínai sportolók remek gyakorlatait. A kínai asztalitenisz „álomcsapata” összes tagjai is pingpongoznak a nemzeti játékok sportpályán.

Hszi Csinping kínai államelnök 15-én este a Hszi’ani Olimpiai központban megnyitotta a Nemzeti Játékok a nemzeti játékokat.

Az államelnök többször hangsúlyozta, hogy „ha erős a sport, akkor az ország erős, ha pedig egy ország erős, akkor a sport is erős.”

kína
Forrás: Xinhua News

A nemzeti játékok után jövő év februárjában fog tartani a 24. Téli Olimpiai Játékok Pekingben. Idén januárban Hszi Csinping meglátogatott a pekingi téli olimpia előkészületeit és látogatása során rámutatott, hogy egy sporthatalom alapja a tömegsportban rejlik, ezért a pekingi téli olimpia és paralimpia megrendezésén keresztül népszerűsíteni kell Kína jeges és havas sportját, különösképpen a havas sportágakat. A sport nemcsak fogyasztói tevékenység, hanem kultúra és életforma is, tette hozzá Hszi. 

Összeállította: Zhang Hui
(Fizetett cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!