Kína idei fejlődésében a belföldi fogyasztás megerősítése kerül előtérbe (x)
Kína idei fejlődésében a belföldi fogyasztás megerősítése kerül előtérbe (x)

A Pekingbe akkreditált külföldi diplomaták képviselői hallgatják meg a nyitóünnepséget (Forrás: news.cn)

„A járványban érintett kínai betegek gyógykezelésének teljes költsége az államot terhelte” – emelte ki beszédében Li Köcsiang kínai miniszterelnök Pekingben a kínai parlament idei ülésszakának megnyitóünnepségén. 

Ez egy PR cikk.

Hozzátette: a kemény és fáradtságos küzdelem során a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága kezdettől fogva a „nép az első” irányvonal mellett kötelezte el magát. „A járványhelyzet változásával aktuálisan koordináltuk a visszaszorítási intézkedéseket, az intézményi rendszer tökéletesítésével és a helyi járványgócok hatékony kezelésével a legnagyobb mértékben védtük meg a nép életbiztonságát és egészségét, ami a további termeléshez szükséges feltételeket is megteremtette” – közölte Li Köcsiang. 

A kínai miniszterelnök úgy vélekedett, hogy a kínai nép tántoríthatatlan harcának köszönhetően a járvány visszaszorítása terén jelentős stratégiai vívmányok születtek az országban. A főbb globális gazdasági hatalmak közül Kína lett az egyetlen, amely gazdasági növekedéssel zárta az elmúlt évet. A szegénység csökkentésére irányuló csatában átfogó győzelmet aratott Kína, döntő eredményt ért el a jóléti társdalom kiépítése célkitűzésének vonatkozásában is, mondta Li Köcsiang. 

A fogyasztás szó hangzott el a legtöbbször Li beszédében, ami arra utal, hogy a kínai kormány idei tervében a belföldi fogyasztás elősegítését helyezi előtérbe. „Arra törekszünk, hogy kialakuljon egy erős és hatalmas belföldi piac a fejlődés új struktúrájának megteremtése érdekében. A belföldi körfogás alapján hazánk az erős belföldi piac és a kereskedelmi nagyhatalom építését tűzi ki célul”- közölte. 

Ami a nemzetgazdaság idei célkitűzéseit illeti, a kínai miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy az idei bruttó hazai termék 6 százalékkal fog bővülni, újabb több mint 11 millió munkahelyet teremtenek a városokban, és a CPI növekedése 3 százalék körül alakul majd. Emelkedni fog az import-export volumene és minősége egyaránt, stabilan bővül a lakosok családi büdzséje – fogalmazott Li Köcsiang és arról is tájékoztatott, hogy Kínában idén várhatóan több mint 650 millió tonna gabonát takarítanak be. 

Pekingben most kerül sor a kínai parlament, az az Országos Népi Gyűlés éves ülésszakára.

Összeállította: Wang Xuejun 

(A CHINA MEDIA GROUP fizetett cikke)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!