Kína határozottan támogatja Indiát a járvány elleni küzdelemben (x)
Kína határozottan támogatja Indiát a járvány elleni küzdelemben (x)

Ghaziabadban egy légzési problémával küzdő lakos ingyenes oxigénterápiát kap egy szikh templom előtt(Forrás: cfp.cn)

Sun Weidong, Kína indiai nagykövete hétfőn este a közösségi médiában közzétette, hogy Kína határozottan támogatja Indiát a járvány elleni küzdelemben. 

Ez egy PR cikk.

„Ösztönözni és irányítani fogjuk a kínai vállalatokat, hogy aktívan vegyenek részt az együttműködésben, és segítsenek Indiának mindenféle szükséges orvosi eszköz beszerzésében," fogalmazott a kínai nagykövet.

Wang Xiaojian, az újdelhi kínai nagykövetség szóvivője ugyanazon a napon az indiai járványhelyzettel kapcsolatos újságírói kérdésekre válaszolva ugyancsak megerősítette nagykövet kijelentéseit.

Kína őszinte részvétét fejezi ki India közelmúltban kialakult, súlyos járványhelyzete miatt, tette hozzá a szóvivő.

Ezen felül a kínai gyógyszerek és egészségügyi termékek behozatalával és exportjával foglalkozó kereskedelmi kamara 27-én kiadott közleményében kifejezte hajlandóságát, hogy az indiai barátokkal közösen kezelje a vírusfenyegetést és kihívásokat, védje az egészséget és mentse az életeket.

A kereskedelmi kamara kifejtette, hogy a kínai–indiai gyógyszeripari együttműködési mechanizmus kínai felelőseként felelőssége a nemzetközi ipari együttműködés előmozdítása, valamint a járványkezelési eszközök exportjának megszervezése és koordinálása. A kereskedelmi kamara javasolta, hogy a kínai gyógyszergyárak gyorsan tegyenek lépéseket India támogatására a járvány elleni küzdelemben, és mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak az ország jelenlegi eszközhiányának enyhítésére.

Jelentések szerint a kínai orvosi berendezések szállítói legalább 25 ezer oxigénkoncentrátorra kaptak megrendelést Indiából, és ezt sietnek teljesíteni.

Az indiai egészségügyi minisztérium 27-én közzétett adatai szerint az országban 323 144 új megerősített fertőzési eset volt az előző naphoz képest, és hat egymást követő napon fordult elő, hogy egyetlen nap alatt több mint 300 ezer új fertőzöttet regisztráltak. Eddig összesen 17,636,307 a megerősített esetek száma. A 2771 új halálesettel együtt összesen 197,894-en haltak meg a járványban.

Kedden videokonferenciát tartottak Kína, Afganisztán, Pakisztán, Nepál, Srí Lanka és Banglades külügyminiszterei a Covid-19 járvány kezeléséről. 

Kár, hogy India hiányzott az ülésről, holott Kínától meghívást is kapott. „Kína bármikor hajlandó segítséget nyújtani az indiai népnek, India igényeinek megfelelően”, mondta Wang Yi, a kínai diplomácia vezetője.

A hat külügyminiszter olyan témákban folytatott eszmecserét, mint a konszenzus megszilárdítása és a gyakorlati együttműködések elmélyítése a járvány elleni küzdelemben, illetve a járvány utáni gazdasági fellendülés elősegítése.

Összeállította: Hao Yue

(A CHINA MEDIGA GROUP fizetett cikke)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!