Kezdődik a vb: Németországnak drukkol, de brazil győzelmet vár a magyarok többsége
Kezdődik a vb: Németországnak drukkol, de brazil győzelmet vár a magyarok többsége

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 11. 18.
A legtöbb magyar szurkoló Németország vagy Brazília győzelmére számít a vasárnap kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon, a legjobb játékos pedig szerintük Lionel Messi vagy Kylian Mbappé lesz.

A Szerencsejáték Zrt. online kutatása szerint az emberek több mint fele (51 százalék) többnyire figyelemmel követi a nagyobb sporteseményeket, a válaszadók 43 százaléka az idei futball-vb-t sem hagyja ki. 

A tippelők között a legnagyobb arányban Németországnak szurkolnak, őket a spanyolpárti drukkerek követik.

A népszerűségi lista harmadik és negyedik helyén megoszlanak a vélemények a vb-t figyelemmel követők és a fogadók között: míg előbbi csoportban a válaszadók 11 százaléka Argentínára, tíz százaléka pedig Brazíliára voksolt, a fogadók körében tíz százalék Brazíliát, kilenc pedig Portugáliát jelölte meg.

A kutatás során a résztvevők választ adtak arra a kérdésre is, hogy szerintük ki nyeri a vb-t. A német-brazil páros vitte a prímet, a legtöbben Brazília győzelmére számítanak. A vb-t figyelemmel követők 11 százaléka választotta a spanyol, valamint a francia győzelmet, tíz százalék pedig argentin sikert vár. A fogadók táborában Spanyolországra, Franciaországra és Portugáliára is tíz-tíz százalék voksolt.

A katari eseményt figyelemmel követők szerint a legjobb játékos Lionel Messi vagy Kylian Mbappé lesz, őket a fogadók egyforma arányban jelölték. Az élbolyba Cristiano Ronaldo és Karim Benzema is bekerült. A gólkirályi cím kapcsán a válaszadók Ronaldót, Messit, Mbappét és Robert Lewandowskit jelölték az élmezőnybe.

A legjobb kapussal kapcsolatban egyezett a vb-t figyelemmel követők és a világversenyre fogadók véleménye: több mint húsz százalék számít Manuel Neuerre, 14, illetve 12 százalék Thibaut Courtoist tartja a legesélyesebbnek a cím megszerzésére, és 11 százalék szerint Diogo Costa lesz a legjobb kapus. A katari világbajnokság vasárnap a Katar-Ecuador mérkőzéssel veszi kezdetét, a találkozót az elkövetkezendő négy hétben további 63 összecsapás követi. A trófeát december 18-án emelhetik magasba a győztes válogatott játékosai.

(Hetek / MTI)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 100 nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!