Kész humanitárius segítséget nyújtani Izraelnek a magyar kormány
Azbej Tristan államtitkár a Spirit FM-nek adott interjút
Kész humanitárius segítséget nyújtani Izraelnek a magyar kormány

Fotó: Facebook/ Azbej Tristan

2021. 05. 17.
“Amikor az éjszaka közepén megszólaltak a légvédelmi szirénák, a kisfiunkat a feleségem, a nagyobbik lányomat pedig én kaptam fel, és berohantunk velük egy túlzsúfolt, világos helyre, ahol hallgattuk a robbanásokat” - mesélte az egykor Izraelben élő Azbej Tristan, a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

„A Hungary Helps Programnak több támogatott projektje van Izraelben az iskolák és az oktatás területén is.

A jelenlegi kiélezett helyzetben is nyitott az államtitkárság, hogy megvizsgálja a további támogatások lehetőségét”

– jelentette ki Azbej Tristan a Spirit FM Magyarország segít! című műsorűban. 

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára maga is a családjával együtt élt Izraelben. A beszélgetés alatt felidézte az emlékeit, és elmondta, hogy mennyire átérzi az ott élő családok helyzetét.

„Terror, rakéták, éjszakai bombázás. Tel-Avivban volt, hogy négyszer-ötször volt légiriadó egy nap. Ezt úgy kell elképzelni, mint a háborús filmekben.

Magyarországon többezres Izrael melletti online demonstrációt szervez a Hetek, a Hit Rádió és a Protest ifjúsági szervezet. Az eseményről bővebben itt olvashat.

Éltük a mindennapjainkat és egyszer csak felharsant a légvédelmi sziréna, ilyen esetben az embernek 30 másodperce van, hogy biztonságos helyre, légoltalmi pincébe menekítse magát és a családját” – mesélte Azbej Tristan majd hozzátette: „Amikor az éjszaka közepén megszólaltak a légvédelmi szirénák, a kisfiunkat a feleségem, a nagyobbik lányomat pedig én kaptam fel, és berohantunk velük egy túlzsúfolt világos helyre, ahol hallgattuk a robbanásokat.”

Azbej Tristan kiemelte, „Magyarország minden esetben a konfliktusok erőszakmentes rendezése mellett a diplomáciai tárgyalásokat szorgalmazza és a békés együttélést.”

(Hetek/SpiritFM)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!