Jövőre érkezhetnek a Tesla Terminátorjai
„Gyakorlatilag bármit képes lesz elvégezni, amit az emberek nem akarnak. Elhozza a bőség korát” – fogalmazott Elon Musk
Jövőre érkezhetnek a Tesla Terminátorjai

Youtube/CNET Highlights

2022. 04. 21.
Elon Musk először árult el részleteket a Tesla Optimus néven futó projekt ütemezése kapcsán, amely általános feladatok ellátására kifejlesztett humanoid robotok gyártását foglalja magában. A milliárdos feltaláló úgy véli, hogy a cég már jövőre belevághat az sci-fi alkotásokat idéző robotok gyártásába.

Amikor a Tesla tavaly az „A Day” rendezvényen bejelentette a Tesla Bot projektet, Musk úgy írta le azt, mint amit a vállalat képes meglépni az önvezető technológiához kapcsolódó fejlesztések nyomán már rendelkezésre álló eszközök felhasználásával. Amit ha nem lép meg a cég, akkor valaki más fog lecsapni az ötletre.

A projekt első bejelentésekor a Tesla azt tűzte ki célul, hogy már 2022 végére elkészítik a humanoid robot prototípusát, magáról a gyártási ütemtervről azonban ekkor még nem esett szó.

Ami a Teslát illeti, akkoriban a Tesla Optimus egyáltalán nem tűnt prioritásnak, és sokan valójában csak amolyan toborzási módszernek tekintették, mondván, hogy az autógyártó igyekszik fellendíteni a mesterséges intelligencián ügyködő csapatát, hogy végre létrehozhassanak egy teljesen önvezető rendszert.

Néhány hónappal később viszont jócskán előrébb került a projektek listáján a Tesla Optimus, megelőzve számos, már készülőfélben lévő jármű fejlesztését is.

Musk ugyanis bejelentette, hogy a Tesla a 2022-es évben az Optimus fejlesztését helyezi előtérbe.

Az április elején tartott Tesla Cyber Rodeo rendezvényen Musk első alkalommal beszélt konkrétabban a gyártás ütemezéséről:

„Úgy hiszem, van esélyünk rá, hogy az Optimus 1-es verzióját remélhetőleg jövőre legyártsuk.”

Majd hozzátette, hogy „Felforgatja minden elképzelésünket arról, hogy mi a gazdaság… gyakorlatilag bármit képes lesz elvégezni, amit az emberek nem akarnak. (…) Elhozza a bőség korát.” Mint mondta,

„Talán nehéz elképzelni, de ahogy majd látni fogják, hogy az Optimus fejlődik és gondoskodunk arról, hogy biztonságos – nem a Terminátorban látott cucc – legyen, még az autóknál is nagyobb mértékben fogja átalakítani a világot.”

(Electrek/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!