Izraeli nagykövet a Heteknek: ez a meccs is azt üzeni, Magyarország Izrael mellett áll
Jakov Hadas-Handelsman nagyra értékelte a támogatást a felcsúti stadionban
Izraeli nagykövet a Heteknek: ez a meccs is azt üzeni, Magyarország Izrael mellett áll

Forrás: Hetek

A rendkívüli háborús helyzet miatt Magyarországon játszotta a Svájc elleni Eb-selejtező mérkőzését Izrael, a találkozóra rengeteg szurkoló is ellátogatott. A helyszínen kérdeztük Jakov Hadas-Handelsmant, Izrael állam magyarországi nagykövetét.

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, címe: „Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó”. A kiadványban európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A bookazine 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

Szerda este játszották a felcsúti Pancho Arénában az Izrael-Svájc Európa bajnoki selejtező mérkőzést, miután a háborús helyzet miatt az izraelieknek új hazai pályát kellett keresniük. A választás végül azért is esett Magyarországra, mert ez az egyik legbiztonságosabb ország jelenleg az izraeliek és zsidók számára, azért is, mert hatóságilag tiltva vannak a Hamasz-párti tüntetések.

A helyszínről készült beszámolónkat ide kattintva olvashatja el.

A felcsúti stadionban Jakov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet elmondta, hogy Izrael nagyra értékeli, hogy ezekben a napokban Magyarország Izrael mellett áll, és szerinte ez a mérkőzés is ennek a bizonyítéka. Hozzátette, a lelátón nem csak izraeliek és magyar zsidók jelentek meg, hanem a Hit Gyülekezete tagjai is kijöttek, hogy támogatásukat fejezzék ki

A nagykövet felhívta a figyelmet azokra a gyermekekre és családokra is, akiket a "pokolból" utaztattak ide Magyarországra, olyan településekről, amelyeket október 7-én megtámadtak a Hamasz terroristái. Mint fogalmazott, pár napra lehetőségük nyílt kicsit visszatérni a normális életbe

Az 1-1-re végződő találkozóval kapcsolatban elégedettségét fejezte ki, tekintve, hogy a svájci csapat egy nagyon erős válogatott. Ugyanakkor reméli, hogy a Románia elleni szombati mérkőzéssel Izrael egy nagy lépést tehet abba az irányba, hogy története során először kiharcolja a kijutást az Európa-bajnokságra.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!