Izrael elárulta mennyien haltak bele az oltásokba
A közel-keleti országban már közel 4 millió ember kapta meg a második oltást
Izrael elárulta mennyien haltak bele az oltásokba

Illusztráció(Fotó: Shutterstock/ Puzzlepix)

2021. 03. 10.
Mindenkit érdekel, hogy a védőoltások után milyen súlyos szövődmények alakulhatnak, sőt akadnak olyanok is akik a vakcina ellenére mégis megfertőződnek. Az izraeli statisztikából kiderül, hogy hány két oltáson is áteső ember halt meg a fertőzésben vagy a vakcina következményeként.

A helyi Egészségügyi Minisztérium adataiból messzemenő következtetéseket lehet már most levonni. Izraelben már tavaly évvége óta tömegesen oltják a lakosságot, kizárólag a Pfizer-Biontech védőoltásokkal. Az azóta eltelt időben kiderült, hogy a vakcina nem csak a súlyos szövődményektől, de a koronavírus okozta haláltól is megvédi az embereket.

Februári adatok szerint 935 haláleset volt Izraelben, amelyek közül 78% vagy nem volt oltva, vagy csak egyszer.

 A második Pfizer-oltás után egy héttel vagy később fertőződöttek körében viszont a halálesetek száma nulla, tehát senki sem halt meg a vakcina következtében.

Az oltás megvéd a súlyos szövődményektől is, a legfrissebb adatok az oltási kampány sikerét igazolják. 

A péneteken megjelenő hetilapunkban kiemelt figyelmet fordítotunk az izraeli járványkezelésre, több exkluzív helyi megszólaló is lesz akikkel átbeszéltük, hogyan jutott el az izraeli társadalom az újranyitásig.

Izraelben a tömegesoltás kezdete óta a súlyos illetve kritikus állapotban kórházba ápolásra szorulók 6095 koronavírusos beteg közül csak 175 olyan személy volt, aki már megkapta mind a két oltást.

„Mi vagyunk az első ország, amelyik újjáéledt a beadott oltások millióinak következtében” 

– büszkélkedett Benjamin Netanjahu.

Ahogy azt a hét elején megírtuk: vasárnaptól bárki mehet az üzletekbe Izraelben, de az edzőtermekbe, szállodákba és színházakba csak a zöld utat adó útlevéllel rendelkezők mehettek be. Ilyet az kaphat, aki mindkét vakcinadózist több mint egy héttel korábban megkapta vagy már meggyógyult a betegségből.

(Hetek/TheTimesofIsrael/Healthfeedback.org)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!