"Istenem, itt egy hajó! Istenem, istenem!" - újabb megrázó felvételeket mutattak be a Hableány-hajóbalesetről
Egy amerikai turista a Viking hajóorrából videózta a tragédiát
"Istenem, itt egy hajó! Istenem, istenem!" - újabb megrázó felvételeket mutattak be a Hableány-hajóbalesetről

Forrás: Youtube/Telex

2021. 04. 27.
Kedden a Fővárosi Törvényszéken több felvételt is levetítettek, amelyeken a Hableány-hajóbaleset látható. Ezek között látható egy amerikai turista videója is, amit a Hableánnyal ütköző Viking Sigyn hajóorrából készített. Egy-egy felvételt hanggal együtt játszottak le - adta hírül a Telex. 

Figyelem! Megrázó felvételek, csak erős idegzetű olvasóink tekintsék meg.

A felszólaló igazságügyi szakértők szerint szinte elkerülhetetlen volt az ütközés, mert mire észlelték a helyzetet, egy manőver se lett volna alkalmas arra, hogy kikerüljék egymást. A Telex beszámolója szerint a tárgyaláson a Viking hajó kapitányának védője most már többedjére került vitába a bíróval, mert szerinte eleve elfogult, és eldöntötte, hogy a vádlott felelős az ügyben. A bíró ezt elutasította, míg a sértett jogi képviselője szerint ez a vita csak időhúzás a védelem részéről. 

A bemutatott felvételek egyikén az látható és hallható, hogy a két hajó egymáshoz való közeledésével az emberek is egyre hangosabban kiabálnak. Az angol nyelvű szövegből az hallható, hogy a felvételt készítő férfi azt kérdezi, hogy hova tűnt a hajó (Hableány), miközben egy másik női hang pedig vélhetően a kapitánynak azt kiabálja, hogy állítsa meg a Vikinget. 

Egy másik felvételen pedig azt kiabálják a Viking utasai angolul, hogy

"Istenem, itt egy hajó! Istenem, istenem!"

Mint ismeretes, 2019 május 29-én a Hableány nevű turistahajó a szakadó esőben aViking Sigyn szállodahajóval ütközött, amely maga alá gyűrte a kisebb hajót. A turistahajó roncsát a Margit híd pilléréhez közel, a Duna mélyén találták meg. Most azt vizsgálják a tárgyaláson, hogy a Viking Sigyn kapitányának mekkora a felelősége a tragédiában, ami hét ember életét követelte.

(Telex)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!