„Isten az apukám” - így küzd az apátlansági válság ellen egy amerikai keresztény apa
„Isten az apukám” - így küzd az apátlansági válság ellen egy amerikai keresztény apa

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2024. 04. 02.
Sean Teist 9 hónapos korában hagyta el alkoholista földi édesapja. Az ő életében több férfi is volt, aki be tudta tölteni az apja által hagyott űrt, de tudta, hogy rengeteg gyermek van, akinek ez nincs meg. Az apátlan fiúk és lányok segítésére létrehozta hát az "Isten az apukám" keresztény szolgálatot, amelyről a Christian Postnak mesélt bővebben. 

“Egy nap az édesapám alkoholos dührohammal jött haza... édesanyám pánikba esett, átment a szomszédba és kihívta a rendőrséget. A rendőrség ki is jött, mire apám megragadott és a szoba másik felére odadobott nekik...

Ez a nap volt az, amikor elutasított, és ki is mondta: végeztem veled.

Majd összepakolt, elköltözött Las Vegasba, és soha nem tért vissza" - mesélte Sean.  

Sok apátlan gyermekhez hasonlóan azonban több férfi is igyekezett betölteni apja szerepét az életében: gyülekezeti tagoktól kezdve a nagyapjáig. Hamar rádöbbent, hogy ez sok apátlan gyermeknek azonban nem adatik meg, ezért feleségével életre hívták Life Factors Fatherless Ministries-t egy gyakorlati képzést, amely pont ezeknek a családoknak igyekszik segíteni.

Az apátlansági válságot figyelemfelhívással, egyedi forrásokkal, előadásokkal, helyi keresztény közösségekkel való partnerség kialakításával, helyi apátlanok felé irányuló szolgálatok kialakításával és a családok országos támogatásával igyekeznek enyhíteni. 

“Az 'Isten az apukám' brandre rendkívül pozitívan reagáltak azok a gyermekek, akiknek nincsen földi édesapja. Az üzenetünk egyszerű: Isten az apukám és törődik velem. Ez az én történetem is:

Isten az apám, és a Jézus Krisztussal való személyes kapcsolaton keresztül Isten a te mennyei apád is lehet!"

Sean Teis szerint az apátlanság „járvány” az Egyesült Államokban. Idézte az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánszolgáltatási Hivatalának statisztikáit, amelyek szerint a börtönökben élő fiatalok megdöbbentő 85%-a apa nélküli otthonban nőtt fel.

Annak ellenére, hogy nyilvánvalóan szükség van az apátlanság kezelésére, Teis szerint jelentős kihívást jelent a kulturális és – tragikus módon – a vallási platformok széles körű figyelmének elnyerése is. 

Teis kiemelte a Szentírás „tiszta istentisztelet” meghatározását, amely a rászorulókról való gondoskodás, beleértve a szülői irányítástól és támogatástól megfosztott gyermekeket is.

„Személyes kapcsolatba hozhatjuk őket Jézus Krisztussal, tanítvánnyá tehetjük őket, ez nem bonyolult. Őszintén hiszem, hogy az ördög megpróbálja bonyolultabbá tenni, mint amilyen. … Néha csak arra van szükségük, hogy valaki elmondja nekik: 'Szeretlek, hiszek benned és törődöm veled.’"

(CP/Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

 

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!