Imamozgalom indul a tízparancsolat szerint élő politikusokért
A cél az, hogy minél több közjót és közerkölcsöt szolgáló képviselő kerüljön a parlamentbe
Imamozgalom indul a tízparancsolat szerint élő politikusokért

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 08. 16.
Imamozgalom indul azért, hogy a választásokon minél több olyan politikus kerüljön az Országgyűlésbe, aki a tízparancsolat minden pontját erkölcsi normaként fogadja el és közszereplőként illetve magánéletében is annak megfelelően él - írja a Magyar Nemzet.

Az ötletgazda, Gál Péter, a zamárdi művelődési ház igazgatója arra hívja fel az embereket felekezeti hovatartozástól függetlenül, hogy augusztustól egészen jövő áprilisig olyan képviselőkért imádkozzanak, akik ténylegesen a közjót és a közerkölcsöt szolgálják. Reményei szerint minden magyar településen legalább egy személy csatlakozik majd a mozgalomhoz.

Kiemelte, nincs megkötés, mindenki szíve szerint imádkozhat.

A kezdeményezéshez máris csatlakozott Surján László KDNP-s politikus, volt népjóléti miniszter, aki kiemelte, a választások tétje az, hogy elveszítjük-e a józanságunk maradékát, amit a világ más tájain erőteljesen lehet tapasztalni. Ezt megelőzendő hívták életre az imamozgalmat.

"A zsidó-keresztény hagyomány a tízparancsolatban foglalta össze az emberi közösség együttélésének szabályait. Ha ehhez tartanánk magunkat, boldogabb lenne az életünk és szebb világot hagyhatnánk utódainkra"

- szögezte le.

A Mózesnek Isten által a Sínai-hegyen átadott Tízparancsolat pontjai a következők:

  1. Én vagyok az Úr, a te Istened. Ne legyen más istened!

  2. Ne csinálj magadnak faragott képet, ne imádd és ne tiszteld azokat, mert féltékeny Isten vagyok!

  3. Ne vedd hiába Isten nevét!

  4. Szenteld meg a szombatot/hetedik napot pihenőnapnak!

  5. Tiszteld atyádat és anyádat!

  6. Ne ölj!

  7. Ne paráználkodj! (Ne kövess el házasságtörést!)

  8. Ne lopj!

  9. Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot! (Ne hazudj!)

  10. Ne kívánd felebarátod házát, házastársát vagy bármiféle tulajdonát!

(Magyar Nemzet/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!