Így értékelik a szurkolók a Fradi továbbjutását - VIDEÓ
BL főtábláról, helytállásról és az esetleges ellenfelekről kérdeztük a szurkolókat
Így értékelik a szurkolók a Fradi továbbjutását - VIDEÓ

Fotó: Gulyás Péter

2020. 09. 30.
A Bajnokok Ligája főtáblájáról szóló mérkőzés lefújását követően azt kérdeztük a Fradi-szurkolóktól, hogy szerintük miért kellett ennyi évet várni az újboli főtáblára, mi volt a siker titka, mit várnak a csoportkörtől, és zavarja-e őket az, hogy kevés a hazai játékos a csapatban.

A magyar bajnok 25 év után jutott újra a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Ahhoz, hogy ez a siker összejöhessen hosszú utat kellett megtennie a selejtezők során, sorbán egymás után jutott tovább a svéd, a skót, a horvát és a norvég bajnokon, mely mérkőzések egyikén sem kapott ki. 

Az UEFA  a koronavírusjárvány miatt zártkapus mérkőzést engedélyezett, így az FTC üres stadionban lépett pályára a norvég Molde ellen, a szurkolók ennek ellenére így is megtalálták a módját, hogy a csapat segítségére legyenek. Az aréna lábánál felállított kivetítő előtt egy nagyjából 2000 fős tömeg buzdította az övéit. Mivel a szurkolók a stadionon kívülre szorultak, az eddig tiltott pirotechnikai eszközök főszerepet kaptak, így az egyszeri szurkoló egyből a 90'-es évek derekán érezhette magát, mondhatni megidézték a 25 évvel ezelőtti pikáns BL-hangulatot.

A meccs lefújása után a szurkolók egyként rohantak a stadion kerítéséhez és együtt kiabálták a csapatnak, hogy "szép volt fiúk" , és hogy "gyertek ide" ezzel ösztönözve a játékosokat arra, hogy csatlakozzanak az ünnepléshez. 

Az ünneplést követően a szurkolók azon része, amelyik a Nagyvárad tér felé távozott nem volt rest megörökíteni a nagy napot és rögtönzött fotózást tartott a Fradi Sasnál. Itt kaptuk mikrofon- és lencsevégre a drukkereket, akik készségesen válaszoltak a feltett kérdéseinkre.

"Szerencse is kellett"

A szurkolók leginkább a csapat egységében látták a siker titkát, volt aki Rebrovot dícsérte és volt olyan is aki józanul a szerencsére hivatkozott, mondván a járvány miatti egymeccses lebonyolítás kedvezett a Fradinak.

Egyöntetű volt a szurkolók véleménye atekintetben is, hogy a folytatásban nem vár könnyű menet a csapatra. Sokan tisztes helytállást és pár pontot vízionálnak a csapatnak.

A BL-csoportkör sláger témája ilyenkor a csoportbeosztás szokott lenni, melyik nagy csapat és sztár teszi tiszteletét Budapesten, ezért is kérdeztük meg a szurkolókat, kinek örülnének. Többen a Barcelonánál utolsó évét töltő Messit vagy a Juventus támadóját Ronaldót néznék meg a kedvenc csapatuk ellen. Érdekesség, hogy a járvány előretörése mellett is bíznak a szurkolók abban, hogy a találkozók nézők előtt kerülnek megrendezésre.

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook-oldalunkon megteheti: 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!