Ígéret ide vagy oda, a Burger King éttermei még mindig üzemelnek Oroszországban
Még 2022 márciusában jelentették be, hogy távoznak
Ígéret ide vagy oda, a Burger King éttermei még mindig üzemelnek Oroszországban

Forrás: Shutterstock/Sorbis

2023. 10. 03.
A Burger King éttermei továbbra is a megszokott módon nyitva tartanak Oroszországban, annak ellenére, hogy a cég tulajdonosai több mint egy évvel ezelőtt ígéretet tettek rá, hogy távoznak az országból.

A Restaurant Brands International (RBI) szervezet, amely a Burger King oroszországi franchise-üzletágának 15 százalékát birtokolja, a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy „jelenleg nincs új információja” a kilépéssel kapcsolatban.

A cég még 2022 márciusában közölte, hogy megkezdte az Oroszország elhagyását célzó procedúrát.

De úgy tűnik, egészen mostanáig nem értek a végére. Vagy valami más lehet a háttérben?

A nyugati vállalatokra az ukrajnai háború kitörése óta hatalmas nyomás nehezedik, hogy elhagyják Oroszországot, nehogy oroszpártisággal vagy az ukránok szenvedése iránti közönnyel vádolják meg őket. A Burger King kritikusai a BBC beszámolója szerint meg is vádolták az RBI-t, hogy „fenntartja Putyin rendszerét” azzal, hogy nem dobja el magától az oroszországi részesedését.

(BBC / Hetek)

Pride-hamburgerrel állt elő a Burger King Ausztriában
A gyorsétterem-lánc a Pride-hónap tiszteletére különleges hamburgert kezdett reklámozni az osztrák honlapján, valamint az Instagram- és Facebook-oldalán. A június 20-ig kapható Whopper összetételében semmiben nem különbözik a hagyományos szendvicstől, de “két egyenlő zsemléből” van, vagyis vagy két egyforma, szezámmaggal megszórt fél zsemléből, vagy két hamburgeraljból áll.
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!