Homoszexuális tinirománcot mutat be legújabb animációs filmjében a Disney
Homoszexuális tinirománcot mutat be legújabb animációs filmjében a Disney

Forrás: Youtube/Walt Disney Animation Studios

2022. 11. 17.
A Disney Strange World (Fura világ) című, legújabb animációs filmjében két tini közötti homoszexuális románc is a történet része.

A film egy felfedező-családról szól, akik eddig fel nem fedezett térségben való utazásuk során különféle kalandokat élnek át. Az egyik főszereplő a megözvegyült apa, aki tinédzser fiával kel útra. A fiú, Ethan az egyik jelenetben egy másik fiúval flörtöl a barátai előtt, és Ethan apja a “túlzott elfogadásával” kínos helyzetbe hozza a fiát.

Ben Shapiro konzervatív amerikai politikai kommentátor a Twitteren úgy kommentálta az új filmet, hogy ez egy újabb emlékeztető arra, hogy folytatódik a Disney “nem is annyira titkos meleg-kampánya”. Shapiro szerint a Fura világban megjelenő homoszexuális tinirománc egy már korábbi stratégia folytatásának tekinthető.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Toy Story népszerű hőséről, Buzz Lightyearról szóló filmben homoszexuális csók is elcsattant, és bár a Disney vezérigazgatója először kivágatta a jelenetet, de a vállalat LMBTQ-alkalmazottainak tiltakozása miatt mégis visszatették a filmbe.

“A te gyerekeid, a te választásod” - írta a szülőknek a konzervatív kommentátor a legújabb Disney-filmmel kapcsolatban.

Shapiro arra az ellentmondásra is felhívta a figyelmet, hogy miközben az alkotók az LMBTQ fontosságát hangsúlyozzák a filmekbe írt jelenetekkel, de ha valaki ezekkel kapcsolatban kritikát fogalmaz meg, akkor számon kérik, hogy “egyáltalán miért vetted észre, te bigott?!”.

A Focus on the Family amerikai konzervatív családpárti szervezet arra hívta fel a szülők figyelmét, hogy a gyerekkorukban megismert Disney “már nem létezik”, hiszen egyáltalán nem olyan jellegű tartalmakat gyárt, amiket a mostani felnőtt generáció még gyermekkorában látott.

(CBN News / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 100 nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!