"Kevesebb nőimitátort, több Chuck Norrist" - erős beszédet mondott Orbán a texasi CPAC-en
Összefogásra szólította fel a konzervatívokat az amerikai konferencián
"Kevesebb nőimitátort, több Chuck Norrist" - erős beszédet mondott Orbán a texasi CPAC-en

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

2022. 08. 05.
A magyar miniszterelnök az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) tartott nyitóbeszédet Dallasban. Orbán az illegális migrációról, a genderideológiáról és az ukrajnai háborúról is beszélt, a résztvevők pedig lelkes tapssal és ovációval fogadták.

A kormányfő szerint 2024-ben mind az Egyesült Államokban, mind az Európai Unióban fontos választásokat tartanak, és ezek fogják meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját.

Mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren.
Ha valakinek kétségei lennének afelől, hogy a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, csak kérdezzenek bennünket, magyarokat, mi mindkettővel harcoltunk már”

- mondta Orbán.

A miniszterelnök szerint a siker titka az, hogy 100 százalékon kell harcolni, az igazat mondani, és kiállni az igazunkért olyan érzékeny kérdésekkel kapcsolatban is, mint a migráció, a nemek szerepe és a civilizációk összecsapása, “még akkor is, ha ezért a fél világ támad bennünket”. A legfontosabb pedig, hogy bízni kell a zsidó-keresztény tanításokban.

A mai progresszívok újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt a zsidó-keresztény gyökereiről, de ha ez megtörténik, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg a történelemben.

Orbán szerint a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett a rasszizmussal és az antiszemitizmussal szemben, ezért az ezzel kapcsolatos vádak hírhamisításnak minősülnek.

Ideológiai nyomás Amerikából

A miniszterelnök arra is kitért, hogy a demokrata vezetésű amerikai kormány ideológiai nyomás alá helyezte Európát és különösen Brüsszelt, de

“az Európai Unió okostojásai is nyomást gyakorolnak ránk”.

A legújabb progresszív mozgalomra utalva elmondta: “Magyarország egy régi, büszke, de Dávid-nagyságú nemzet, mely egyedül áll a Globális Woke Góliáttal szemben”, ezért szükség van az amerikai konzervatívok támogatására is.

.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfő köszönetet mondott Donald Trump előző amerikai elnöknek a magyar választások előtt nyújtott támogatásáért.

Magyarország megvédi magát az illegális migrációtól és a genderideológiától

A magyarok úgy gondolják, hogy meg kell állítani az illegális bevándorlást a nemzet védelme érdekében, és a magyarok voltak az elsők Európában, akik nemet mondtak az illegális migrációra és a határvédelmi falnak köszönhetően megállították az illegális migránsok invázióját - jelentette ki.

„Tucker Carlson mondta, amikor meglátogatott bennünket: nem egy hightech fal, de olyan emberek védik, akik szeretik a hazájukat” - emlékeztetett, és hozzátette, most is nagy nyomás helyeződik a határra a bevándorlók és Brüsszel részéről is, akik rá akarják venni a magyar kormányt, hogy szakítson határvédelmi politikájával.

„Európában azt mondják, a család nem létezik, és love is love. Az igazság az, hogy

ha nem tudjuk megfogalmazni, mi az a család, na akkor nem létezik"

- jelentette ki a miniszterelnök beszédének következő részében. Kiemelte, hogy kormányzása idején feleződött az abortuszok száma, a házasságkötéseké viszont duplázódott.

A magyarok egy népszavazáson nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításra, a magyar alkotmány pedig védi a családokat és a gyermekeket az őket célzó genderideológiával szemben - tette hozzá.

Orbán Viktor ismert szlogenjét is elismételte: „Az anya nő, az apa férfi, a gyerekeinket pedig hagyják békén, vita lezárva!” Majd hangos ováció közepette hozzátette:

„Kevesebb nőimitátort, több Chuck Norrist!”

A család az a hely, ahol a szülők átadják az értékeket a következő nemzedéknek, ezért ha megszűnnek a tradicionális családok, akkor semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól - szögezte le.

Amerikai közvetítéssel lehet béke Ukrajnában

Ukrajna Magyarország szomszédja, és “teljes mértékben szolidárisak vagyunk velük”, hiszen Oroszország Ukrajna elleni támadása eddig közel egymillió embert kényszerített arra, hogy hazánkba meneküljön, és jelenleg is naponta több mint tízezren érkeznek.

.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfő szerint amerikai-orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában, de a béketeremtéshez egy erős amerikai vezetőre van szükség.

„A globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút. Amerikai–orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában. Így a gazdaság a csőd szélére sodródik Európa” – jelentette ki Orbán, majd rámutatott, hogy sok múlik a 2024-es amerikai választásokon.

Végül hangsúlyt helyezett az együttműködés fontosságára is: 

„Vissza kell venni az irányítást Brüsszelben és Washingtonban. Össze kell hangolnunk csapatainkat.

Önöknél félidős választások lesznek, nálunk Európai Parlamenti választások 2024-ben. Két évünk van. Nem lesz könnyű, de meg fogjuk csinálni.”

A háromnapos dallasi konferencia előadói között van Donald Trump volt amerikai elnök, amerikai republikánus kongresszusi tagok és kormányzók, valamint brazil, izraeli és brit meghívott is felszólal.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!