Ha a tökéletes mosógépet keresed… (x)
Ha a tökéletes mosógépet keresed… (x)

www.pixabay.com

2021. 04. 27.
Ha a számunkra tökéletes mosógépet keressük, egyáltalán nincs könnyű dolgunk. Könnyű eltévedni a műszaki tulajdonságok és jellemzők között, ráadásul az ár-érték arányról és a várható élettartamról sem feledkezhetünk meg. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket az ideális készülék megtalálásához.

 

Ez egy PR cikk

 

Mielőtt rátérnénk a mosógépek kiválasztásának szempontjaira, érdemes szót ejteni arról, miért csökkent jelentősen a mosógépek várható élettartama. A megkérdezett műszaki eladó szerint ennek egyszerű magyarázata van; a gyártók kénytelenek alkalmazkodni ahhoz a trendhez, hogy a felhasználók 8-10 év után lecserélik a még tökéletesen működő készülékeiket. A cserét jellemzően az újabb innovatív technológiák megjelenése indokolja.

10 év után rendszerint új mosógép vásárlására kényszerülünk. Mielőtt elmélyülnénk a kiválasztás mélységeiben, mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy milyen típusú készülékre van szükségünk. Hazánkban továbbra is a hagyományos elöltöltős gépek a legnépszerűbbek, de sokan választják a kisebb helyigényű felültöltős és keskeny elöltöltős változatokat is.

Amennyiben tágas fürdőszobával vagy mosókonyhával rendelkezünk, a hagyományos elöltöltős készülékek jelenthetik a legszerencsésebb választást. Ezek a gépek energiatakarékos mosást képesek biztosítani és még a mosószerrel is gazdaságosan bánnak. Azonban vannak esetek, amikor a helytakarékosság kiemelten fontos. Abban az esetben a felültöltős gépek jelentik a legjobb megoldást, hiszen rendkívül kis alapterületükkel és felfelé nyíló ajtajukkal épp azt a célt szolgálják, hogy akár egy sarokban is elhelyezhetők legyenek. A keskeny elöltöltős gépek a hagyományos készülékek keskenyebb változatai; rendelkeznek mindazokkal az előnyös tulajdonságokkal, amikkel a hagyományos készülékek, de némileg kevesebb helyet foglalnak, noha helytakarékosságban nem képesek felvenni a versenyt a felültöltős mosógépekkel.

Fontos szempont lehet a dobkapacitás. Általánosságban jól hasznosítható egy nagyobb dob, hiszen a nagyobb mennyiség egyidejű mosása energiatakarékos megoldásnak tűnik. És természetesen az is, ám abban az esetben, ha rendszeresen féltöltetet mosunk, jelentős veszteségekkel kell számolnunk. Ezen a problémán részben segít az úgynevezett súlyautomatika, amely szenzorok segítségével beállítja a szükséges víz és mosószer mennyiségét, azonban az ilyen fejlesztéssel rendelkező készülékek rendszerint magasabb árkategóriába tartoznak. Az általános javaslat szerint egy egyedül élő, átlagos mosási igényekkel rendelkező felnőtt számára 4 kg töltettel rendelkező készülék lehet ideális, míg egy család számára a 6-7 kilogrammos változatok nyújtanak optimális megoldást.

A kiválasztás során további tulajdonságokat kell szem előtt tartanunk.

Fontos lehet a centrifuga maximális fordulatszáma; minél nagyobb ez az érték, annál szárazabb állapotban emelhetjük ki a ruhákat a gépből. Ne feledkezzünk meg azonban, hogy a nagysebességű forgómozgás jelentősen rongálhatja a sérülékeny ruhadarabokat, ezért használjuk körültekintéssel ezt a funkciót. Vegyük szemügyre a rendelkezésre álló programok sorát is. Szinte mindegyik készülék rendelkezik alapvető mosási programokkal, ám ha speciális igényeink vannak, szenteljünk figyelmet az extra funkcióknak.

Érdemes kellő alapossággal választani mosógépet, hiszen egy jó ár-érték aránnyal rendelkező készülék hosszú éveken át hű társunk lesz.

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!