Gyermekkórházat ért bombatámadás Kijevben
Két ember meghalt, az épület jelentős károkat szenvedett
Gyermekkórházat ért bombatámadás Kijevben

YT/CNN

2024. 07. 09.
Csapás érte a kijevi Ohmatdyt gyermekkórházat, Ukrajna legnagyobb gyermekgyógyászati intézményét, melynek során két ember meghalt, az épület pedig jelentős károkat szenvedett. 

Oroszország tagadta, hogy a kórház lett volna támadásaik célpontja, és azt állította, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta darabjai találták el az épületet, míg Ukrajna váltig bizonygatja, hogy a romok között egy orosz cirkálórakéta maradványait találták meg.

Lesia Lysytsia, a kórház orvosa a BBC-nek elmondta, hogy a rakéta becsapódásának pillanata "olyan volt, mint egy filmben": "nagy fény, majd egy szörnyű hang" hallatszott. 

"A kórház egyik része megsemmisült, egy másikban pedig tűz ütött ki. Tényleg nagyon megrongálódott a kórház 60-70 százaléka"

- tette hozzá.

A helyszínen készült képek kisgyermekeket mutattak - néhányukat infúzióval - a kórház előtt ülve, miközben azt evakuálták.

Vitalij Klicskó, Kijev polgármestere elmondta, hogy a kórházban meghalt két felnőtt - az egyikük orvos volt. Hozzátette, hogy a mentők attól tartanak, hogy még több ember rekedt a romok alatt.

A kórházi tisztviselők az ukrán televíziónak elmondták, hogy körülbelül 20 gyermeket kezeltek a találat által érintett kórteremben.

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!