Gyermekáldozat 2020-ban? A sátánisták szerint az abortusz egy vallási rituálé
A vallásszabadságra hivatkozva játszanák ki a korlátozó intézkedéseket
Gyermekáldozat 2020-ban? A sátánisták szerint az abortusz egy vallási rituálé

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 08. 11.
Kijátszaná a Sátánista Templom elnevezésű amerikai vallási közösség a szövetségi államok különböző abortuszkorlátozó intézkedéseit azzal, hogy magzatok életének kioltását a vallásszabadság jogának gyakorlatába illesztik, mint vallási rituálét. A Vallási Reproduktív Jogok elnevezésű projektjük teljesen szabaddá és ingyenessé tenné a magzati életek kioltását a hívek számára.

Az amerikai vallásszabadsági törvény értelmében tilos az államnak beavatkoznia az egyén szabad vallásgyakorlásába. A Sátánista Templom éppen ezért ilyen vallásgyakorlatnak minősítené az abortuszt is – tájékoztatta a közvéleményt a vallási közösség. Szerintük az első trimeszterben végzett magzatgyilkosságoktól nem lehet eltiltani a tagjaikat.

Kijátszanák a szabályozásokat

Érdekes módon éppen egy olyan 2014-es ügyre hivatkoznak, amiben még a Legfelsőbb Bíróság döntött úgy, hogy a Hobby Lobby nevű üzletnek éppen a lelkiismereti és vallásszabadságra hivatkozva nem kötelessége állni az alkalmazottainak az abortuszát, annak ellenére, hogy az egészségügyi törvények erre amúgy köteleznék. Azt állítják, ugyanezen döntés viszont védi azokat, akik hasonlóan vallási okokból viszont a korlátozások alól mentesülnének.

Sok államban, mint például Utah, is erőteljesen korlátozzák az abortuszt. Gary Herbert utahi kormányzó például egy olyan törvényt írt alá az idén, amely csak a vérfertőzés és az édesanya életének veszélyeztetése esetének engedélyezi az abortálást. Az Amerikai Legfelsőbb Bírósághoz került az ügy, a jelenlegi rendszerben a korlátozásokról a szövetségi államok szabadon dönthetnek.

Az amerikai sátánisták ünnepnapként tartják számon és ünneplik január 22-ét, azaz a Roe v. Wade per ítélethozatalának napját. 1973-ban ezen a napon született döntés az abortusz legalizálásáról. 

A Sátánista Templom az állami szabályozásokat felülírva minősíti az abortuszt vallási rituálénak. „Egy keresztény sem tolerálna olyan törvényt, ami kötelező várakozást írna elő, mielőtt részt vehetne egy misén. Egy keresztény sem fogadná el, hogy törvény kötelezze állami tanácsadásra, mielőtt megkeresztelkedne. A mi tagjaink is jogosultak a vallásgyakorlás szabadságára, amibe beletartoznak a rituáléink is” – nyilatkozta a sátánisták illetékes szóvivője.

A vallási közösség székhelye amúgy a Massachusetts-i Salem városában van. Szerintük az abortusz rituáléja egy „spirituális megtapasztalás, ami a belső magabiztosságot és önértékelést mozdítja elő.” A közösség, saját bevallásuk szerint jelenleg 300 ezer tagot számlál.

Kérdés, hogy azokban az államokban, ahol különböző módokon korlátozzák az abortuszt, vajon hány olyan ember lenne, aki magát sátánistának vallva igényelné a törvények alóli mentességet és végezne megfogant gyermekével.

Gyermekáldozat egykor és most

Biblia-tanítók szerint a mai értelemben vett abortusz valóban megfeleltethető spirituális rituálénak bizonyos szempontból, hiszen a Szentírás is ír a magzatok idegen isteneknek történő feláldozásáról. A Mózes 3. könyvében például az Úr Mózesnek beszél arról, hogy az Izraelben tartózkodó jövevényeknek tilos követniük azt a szertartást, amely során a magzatot egy Molok nevű istennek áldoznak fel. A kanaánita vallás istenéről a rabbinikus iratok azt írják, hogy a rituálé úgy zajlott, hogy a sárgarézből készült üreges szobrot felizzították tűzzel, majd a kinyújtott kezébe a papok belehelyezték az apától átvett csecsemőt. Mindezt hangos dobolás kísérte, hogy a gyermek kiáltását az apa ne hallja meg.

(CBN)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!