Gúny tárgyává vált az amerikai alelnök, miután arról beszélt, hogy milyen személyes névmásokat kell az esetében használni
Gúny tárgyává vált az amerikai alelnök, miután arról beszélt, hogy milyen személyes névmásokat kell az esetében használni

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 07. 27.
Kamala Harris demokrata párti alelnök a fogyatékkal élők jogaiért küzdő szervezetek képviselőivel folytatott egyeztetésen bemutatkozásképpen elmondta, hogy nő, ezért a női nemnek megfelelő névmásokkal kell beszélni róla. A “bejelentésére” sokan gúnnyal reagáltak.

Szeretném megköszönni ezeknek a vezetőknek,
hogy ellátogattak hozzám, hogy egy nagyon
fontos egyeztetést folytassunk a korunk egyik legsürgetőbb problémájáról. Kamala Harris vagyok. A női nemnek megfelelő személyes névmásokat használok, és nő vagyok, aki kék kosztümöt viselve ül az asztalnál”

- mondta a megbeszélésen az amerikai alelnök.

Harris egyébként a látássérültek miatt beszélt a ruhája színéről. A női nemével kapcsolatos “bejelentését” azonban több közszereplő nem tudta szó nélkül hagyni.

“De mi az, hogy nő?” - reagált Ted Cruz republikánus texasi szenátor arra utalva, hogy a demokraták kínosan ügyelnek az emberek szexuális irányultságának megfelelő személyes névmások használatára és nem hajlandóak nőkről vagy anyákról beszélni például a várandósság esetében, ehelyett inkább a “szülő emberek” kifejezést használják.

“Megdöbbentő látni, ahogy a genderideológia nyelvezete elfoglalja egyenként az intézményeket, egészen az Egyesült Államok alelnökéig. Ez nem a személyes névmásokról szól, hanem jelzés értékű, és az ideológiai behódolás előkészítésére szolgál” - kommentálta Harris bemutatkozását Christopher Rufo író-aktivista.

Monica Crowley volt pénzügyminiszter-helyettes szerint “az elnökünk a demencia miatt infantilizált, az alelnökünk pedig a hülyeségének köszönhetően”.

“Dehát honnan lehet biztos… a nő dologban… vagy a kékben, ha már itt tartunk” - írta egy ügyvéd a közösségi médiában.

Kamala Harris genderideológiának megfelelő beszéde azonban nemcsak az Egyesült Államokban csapta ki a biztosítékot.

Margaret Thatcher volt brit miniszterelnök tanácsadója, Nile Gardiner úgy reagált az USA-ban zajló ideológiai harc újabb epizódjára, hogy

“A nevetségesen ‘woke’ Biden/Harris-féle Fehér Ház megrögzött a hülye szélsőbaloldali ‘névmásokkal’, miközben amerikaiak milliói számára a valóságtól elszakadt Biden-kormány katasztrofális gazdaságpolitikájának köszönhetően az is nehézséget jelent, hogy kifizessék az ételt, az üzemanyagot és a lakhatási költségeket”.

(Daily Wire / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!