Gulyás: legalább az érvénytelen szavazatokat újra kellene számolni Budapesten
A miniszter továbbra is úgy gondolja Szentkirályi Alexandra visszalépése bölcs döntés volt
Gulyás: legalább az érvénytelen szavazatokat újra kellene számolni Budapesten

FB/Gulyás Gergely

2024. 06. 11.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn este a HírTV-ben értékelte a vasárnapi önkormányzati és európai parlamenti választás eredményeit, a szavazatok újraszámlálása mellett voksolva.

Arra a kérdésre, hogy szerinte reménykedhet-e a 324 szavazattal alulmaradt Vitézy Dávid a budapesti győzelemben, Gulyás azt válaszolta, hogy legalább az érvénytelen szavazatokat újra kéne számolni.

„általában ilyenkor az eredmény már nem szokott változni, tehát én túlzott reményeket nem táplálok, de a demokratikus legitimáció érdekében is egy ilyen szoros eredménynél helyes és indokolt”

– mondta a miniszter.

Gulyás kérdésre megerősítette, utólag nézve is úgy látja, bölcs volt Szentkirályi Alexandra visszalépése. 

A Fővárosi Választási Bizottság egyébként megállapította, hogy a vasárnapi önkormányzati választáson „főpolgármesterré Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd- a Zöldek pártja – Demokratikus Koalíció – Magyar Szocialista Párt jelölő szervezetek közös jelöltjét választották”.

Az LMP főpolgármester-jelöltje azt írja, hogy

„csütörtökig lehet kezdeményezni a szavazatok újraszámlálását. Ezt meg fogjuk tenni. 76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztünk Karácsony Gergellyel.

Egy demokráciában az a minimum, ha ezután a szavazatokat újraszámolják, főleg, hogy számos rendszerszintű visszásságról kaptunk jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán. Ezeket be fogjuk mutatni.” Vitézy azt is írja, hogy bármi is lesz az erre feljogosított szervek döntése, a jogerős döntést el fogja fogadni, és ha Karácsony Gergely győzelme jogerős lesz, gratulálni fog neki.

(Telex/Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!