Gulyás: csak magyar rendszámú személyautók tankolhatnak a magyar benzinkutakon kedvezményesen
Új intézkedéseket jelentettek be a kormányinfón
Gulyás: csak magyar rendszámú személyautók tankolhatnak a magyar benzinkutakon kedvezményesen

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

2022. 05. 26.
Európában Magyarországon lehet a legkedvezőbben tankolni, jelentette ki a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. A visszaélések és a benzinturizmus problematikája miatt a kormány úgy döntött, péntektől csak a magyar rendszámú autók számára teszik lehetővé a 480 forintos tankolást a magyar benzinkutakon.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Piaci áron természetesen továbbra is tankolhatnak majd a külföldi rendszámú autók is.

Gulyás elmondta míg számos országban többszörösére nőttek a rezsiárak, melyért a brüsszeli szankciós politika is felelős, a magyar kormány fenn tudta tartani a rezsicsökkentést. A kormány a rendkívüli felhatalmazásával élve rezsivédelmi és honvédelmi alapot hozott létre - tette hozzá. 

Az Extraprofit adók

Az extraprofit adók a jelenlegi ágazati különadók felett kerülnek kivetésre. A bankszektorban elvonják az extraprofitot, és kibővítik a tranzakciós illetéket (250+50 milliárd forint éves szinten), melyet idén és jövőre is be terveznek szedni. 

A biztosítói szektorban 50 milliárd, az energiaszektorban 300 milliárd, a kiskereskedelmi szektorban 60 milliárd, a telekommunikációs szektorban 40 milliárd, a gyógyszerforgalmazóktól 20 milliárd (ez nem érinti a kis gyógyszerforgalmazókat), a légitársaságoktól 30 milliárd forintot vonnak el.

Ezen felül a kormány kiveti a reklámadót, amelyből 15 milliárd forint bevételt várnak. A kormány összesen 800 milliárd bevételt remél az új adótól, és igyekeztek biztosítani mindenkit, hogy az új teher a fogyasztóknál nem fog jelentkezni.

A reklámadót kivéve, minden adónem életbe lép még idén - mondta Gulyás.

Európai olajembargó

Gulyás Gergely szerint a kormány alapvetően fenntartásokkal viseltetik a szankciós politikák iránt, amiken eddig Európa csak vesztett.

"Nem bűn, ha Európa felismeri az önérdekét"

- tette hozzá. Az európai egység érdekében minden szankciót támogat a kabinet, ami jobban fáj az oroszoknak, mint az uniónak - hangsúlyozta a miniszter.

Magyarországot a vezetékes ellátás érinti, ezért akkor tudjuk támogatni a szankciókat, ha a vezetékes szállításnál nem érvényesül - húzta alá Gulyás.

.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!