Guiness Rekordok könyvébe kerültek az ötödik hónapban született kanadai csodaikrek - videó
Guiness Rekordok könyvébe kerültek az ötödik hónapban született kanadai csodaikrek - videó

Forrás: Youtube/Guinness World Records

2023. 03. 08.
A Guiness Rekordok nyilvántartása szerint egy kanadai ikerpár megdöntötte a koraszülött ikrek világrekordját: Adiah és Adrial Nadarajah 22 hétre, a kiírt időpontnál 126 nappal előbb született.

A korábbi rekordot egy iowai ikerpár tartotta, akik 2018-ban születtek, a vártnál 125 nappal előbb. Ha a kanadai ikrek akár csak egy órával korábban születtek volna, mint 22 hét, az orvosok nem próbálták volna megmenteni az életüket.

Az ikrek édesanyja elmondta, hogy amikor 21 hetes és ötnapos terhesen megindult nála a szülés, az orvosok azt mondták neki, hogy a babák nem lesznek életképesek, és semmi esélyük a túlélésre.

A nőnek ez volt a második terhessége, első magzatát alig néhány hónappal korábban elvesztette.

Az apa elmondta, hogy a helyi kórházban jelezték, hogy nem tudnak nekik segíteni. A legtöbb kórház nem próbálja megmenteni a 24-26. hét előtt született babákat.

A házaspárnak végül sikerült eljutnia a torontói Mount Sinai Kórházba, amely speciális újszülött intenzív osztállyal rendelkezik.

Az orvosok itt leszögezték, hogy ha a gyermekek akár csak néhány perccel a 22. hét előtt születnek meg, akkor hagyják őket meghalni.

Az anya az erős vérzés ellenére mindent megtett, hogy késleltesse a babák megszületését. Az ikrek végül kevesebb mint két órával azután jöttek a világra, hogy a terhesség elérte a 22 hetes kort.

Adiah és Adrial ma már egyévesek, bár a kezdetekben komoly egészségi problémáik voltak.

“Több alkalommal majdnem a szemünk láttára haltak meg” - mondta az anya. Bár az orvosok még mindig élénk figyelemmel kísérik őket, a testvérek “remekül vannak” - tette hozzá.

A koraszülöttek világrekordját az alabamai Curtis Means tartja, aki 21 hetes és egynapos korában jött a világra.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!