Forgalmas út felett szakadt be a metrófelüljáró Mexikóvárosban, rengetegen megsérültek
A tragédiában legalább 23-an életüket vesztették
Forgalmas út felett szakadt be a metrófelüljáró Mexikóvárosban, rengetegen megsérültek

Forrás: Twitter/Topos Mexico

2021. 05. 04.
Legalább 65-en megsérültek, és 23 ember életét vesztette, amikor hétfő éjjel egy forgalmas út felett beomlott a metrófelüljáró Mexikóvárosban. A leeső metrókocsik és a törmelék számos autót összezúzott, emiatt a mentést is egy időre meg kellett szakítani. 

Egy helyi televíziócsatorna által közzétett videón jól látszik, ahogy a szerkezet éjjel fél 11 körül rázuhan a sűrű kocsisorra a város délkeleti részén fekvő Olivos megálló közelében, hatalmas porfelhőt szabadítva fel. 

A tragédiát követően legalább két vonatkocsi bizonytalanul lógott a sérült felüljárón. Az első mentési erőfeszítések során az orvosi és a tűzoltó személyzet megpróbálta megközelíteni a kocsikat. A hadsereg is a helyszínre vonult.

Mexikóváros polgármestere, Claudia Sheinbaum szerint úgy tűnik, hogy egy gerenda meggyengült a felüljárón, de az okokat vizsgálják. A szerkezet bizonytalansága miatt a mentést egy időre felfüggesztették. Egy daru dolgozott a metrókocsik stabilizálásán, hogy a mentők folytathassák a túlélők keresését.

A hatóságok az áldozatok, köztük gyermekek, azonosításán dolgoznak. Egy törmelék alatt rekedt személyt sikerült élve kimenteni, és kórházba szállítani. A kórházba szállítottak közül hét súlyos állapotban van és műtétre szorul.

Az érintett, 12-es metróvonalat tíz éve építették ki, amikor még Marcelo Ebrard külügyminiszter volt Mexikóváros polgármestere. Ebrard Twitter üzenetben reagált a tragédiára:

"Borzalmas tragédia, ami ma a metróval történt- Részvétem az áldozatoknak és családjaiknak. Az okokat természetesen ki kell vizsgálni, és a felelősöket meg kell nevezni."

(Reuters/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!