Európai Bizottság: az unió elítéli, ha egy vallás nevében lépnek fel az LMBTQ-val szemben
De állítólag továbbra is védenék a vallásszabadságot és a hívők jogait
Európai Bizottság: az unió elítéli, ha egy vallás nevében lépnek fel az LMBTQ-val szemben

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 07. 14.
Az Európai Unió azt is elítéli, ha egy vallás nevében lépnek fel az LMBTQ-közösségekhez tartozókkal szemben - jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős tagja.

Az Európai Parlament plenáris ülésén Jourová közölte, hogy az uniós bizottság kötelezettséget vállal arra, hogy megvédi a vallás és a meggyőződés szabadságának értékeit, valamint valamennyi vallás képviselőjét és követőjét az erőszak, a megkülönböztetés, a megfélemlítés és a támadásokkal szemben, és ugyanúgy megvédi a hívők és nemhívők jogait.

Ugyanakkor kiemelte, hogy "elítéljük az erőszakot akkor is, ha egy vallás nevében követik el,

ahogy azt is, ha egy vallás nevében lépnek fel az LMBTQ-közösségekhez tartozókkal szemben"

 - fogalmazott.

Megszólalásából ugyanakkor nem derült ki, mit ért az LMBTQ-közösségekhez tartozókkal szembeni "fellépés" alatt, és az sem, hogy az ezen közösségekkel vagy a LMBTQ-lobbival való egyet nem értés esetén is elítélik-e a hívők "fellépését" - és hogy szabad-e a hívőknek hangot adnia véleményüknek, ha úgy tetszik: szóban fellépnie, a LMBTQ-mozgalommal szemben.

Vagy ez már nem fér bele a szólásszabadságba?

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!