Emléknapot javasolt egy német párt az üldözött keresztényeknek, mindenki leszavazta
Az üldözött keresztények helyzetével foglalkozó Open Doors-t is kritizálták
Emléknapot javasolt egy német párt az üldözött keresztényeknek, mindenki leszavazta

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 01. 31.
A német Alternatíva Németországnak (AfD) párt azt kezdeményezte, hogy legyen Németországban egy nap, amikor megemlékeznek az üldözött keresztényekről, de egyik párt sem támogatta a javaslatot.

Az AfD szerint a keresztények a leginkább üldözött csoport a Földön, ezért szerették volna, hogy pont azon a napon, amikor az Iszlám Állam 2015-ben tizenöt kopt keresztényt lefejezett, az emberek megemlékezzenek a nehéz helyzetben lévő és a hitükért meggyilkolt keresztényekről.

A többi német párt azonban elutasította a kezdeményezést különböző okokra hivatkozva. A szociáldemokraták például azzal vádolták meg az AfD-t, hogy a javaslattal a saját rasszizmusukat próbálták leplezni, és a kezdeményezés alapjául szolgáló jelentést – amelyet az Open Doors készített – „több mint megkérdőjelezhető”.

Ők és a fundamentalista haverjaik a világ minden táján ellene vannak az egyházaknak, a kereszténységnek, ennek a parlamentnek a nagy részének és ennek az országnak a lakosságának a nagy részének is”

- mondta Falko Droßmann.

Egy kereszténydemokrata képviselő azzal érvelt a javaslat elutasítása mellett, hogy más vallásokhoz és ideológiákhoz tartozó embereket is diszkriminálnak, és az AfD túlságosan kihangsúlyozta az iszlamisták keresztények elleni támadásait.

(CNE News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!