Eltörölték a nemekre vonatkozó öltözködési szabályokat a finn evangélikus egyház lelkészeinél
Eltörölték a nemekre vonatkozó öltözködési szabályokat a finn evangélikus egyház lelkészeinél

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 05. 17.
A finn evangélikus egyházban eltörölték a női és férfi lelkészekre vonatkozó speciális öltözködési szabályokat, így bizonyos keretek között úgy öltözhetnek, ahogy szeretnének.

Az új szabályozás szerint azt kell szem előtt tartani, hogy a lelkész esetében a ruhája alapján egyértelműen felismerhető legyen, hogy az egyház szolgálatában áll, de már nem a nemük határozza meg, hogy mit kell viselniük.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Tavaly a püspökök felmérést készítettek a lelkészekre vonatkozó öltözködési szabályokról, és ebből az derült ki, hogy a válaszadók közül sokan nem tartották helyesnek, hogy a hivatalos egyházi öltözékek esetében a nemekre vonatkozóan is voltak szabályok.

Az új irányelvből már kikerültek a férfiak és nők öltözködésére vonatkozó útmutatások.

„Már nem a nem határozza meg, hogy egy lelkésznek hogyan kell öltözködnie. Mégis, mindenki megválaszthatja, hogy mi a számára legtermészetesebb ruha”

- mondta a döntésről Anna-Kaisa Inkala, az egyház titkára.

(CNE News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!