Elképesztő felvételek: "brutális áradások" New Yorkban is
A metróban alulról és felülről is ömlött a víz
Elképesztő felvételek: "brutális áradások" New Yorkban is

Forrás: Twitter

2021. 09. 02.
Meghökkentő felvételek sorát töltötték fel a közösségi oldalakra New York városának lakói, miután az Ida hurrikán elérte az amerikai várost is. A polgármester szerint "soha nem látott vihar" tombolt, és nagy a veszély a "brutális áradások" miatt. 

Mint korábban megírtuk, elképesztő erővel érte el az Ida hurrikán az Egyesült Államok partjait, New Orleans sötétségbe borult, hatalmas az anyagi kár, sok embernek kellett otthagynia az otthonát. 

Az azóta trópusi viharrá szelídült Ida időközben elérte New Yorkot is, ahol a hirtelen lezúduló víztömeggel nem tudott megbirkózni a város vízhálózata.

A közösségi oldalakra feltöltött videók tanulsága alapján

több apartmanba, lakásba is betört a víz, elárasztotta az utcákat és főként a metrót is. 

Az országos meteorológiai szolgálat közleménye szerint a Central Parkban egyetlen óra alatt esett 8 cm eső. A hatóságok otthonmaradásra kérték az embereket, a kötött pályán közlekedő járatot leállították. 

A felvételek magukért beszélnek: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(BBC, Twitter)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!