“Elitista, ármánykodó háborús uszítók” - kilép a Demokrata Pártból a volt amerikai elnökjelölt
Tulsi Gabbard már nem tudott tovább azonosulni a fehérellenes rasszizmussal és a Biden-kormány oroszpolitikájával
“Elitista, ármánykodó háborús uszítók” - kilép a Demokrata Pártból a volt amerikai elnökjelölt

Illusztráció - Tulsi Gabbard Joe Bidennel 2020-ban.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 10. 14.
Tulsi Gabbard, Hawaii korábbi képviselője bejelentette, hogy otthagyja a Demokrata Pártot, és felszólította a párttársait, hogy ők is tegyenek így.

A politikus 2020-ban még a párt elnökjelöltje volt, Twitter-üzenetében azonban azt írta, hogy a pártból való kilépésének az egyik oka az, hogy “ellenségesek a hívőkkel, a spirituális dolgok iránt érdeklődőkkel, gonosznak állítják be a rendőrséget és megvédik a bűnözőket a törvénytisztelő amerikaiak kárára”.

Gabbard szerint a jelenlegi, demokrata párti kormány nem az emberekért van, hanem a hatalmi elitet szolgálja.

Nem tudok tovább maradni a mai Demokrata Pártban, mely elitista, ármánykodó háborús uszítók teljes befolyása alatt van, amit a gyáva woke-ság táplál. Megosztanak minket azzal, hogy mindent faji kérdéssé tesznek, táplálják a fehérellenes rasszizmust, és azok munkálkodnak aktívan, hogy az Istentől származó szabadságjogainkat aláássák”

- írta a politikus.

A volt elnökjelölt emellett azzal sem tud azonosulni, hogy a Biden-kormány beengedi a migránsokat az országba, a politikai ellenfelei ellen mozgósítja a hatóságokat, ráadásul “belerántanak minket az atomháborúba”.

Gabbardot 2002-ben Hawaii demokrata párti képviselőjévé választották, majd 2012-ben az első hindu vallású képviselőként került be a Kongresszusba, de az is rendhagyó volt, hogy rajta kívül csak egyetlen Irakot megjárt női veterán katona ült az amerikai törvényhozó testületben.

Eddigi pályafutása során a Demokrata Pártban politizált, de az utóbbi időben többször is kritizálta a Biden-kormányt amiatt, ahogy az orosz-ukrán háborút kezelte. Gabbard szerint Washington elsősorban a “fegyvergyártó oligarchák” érdekeit nézi, miközben az amerikai katonák alig tudják kifizetni a rezsijüket. A politikus azzal is meglepő dolgot tett, hogy idén februárban demokrata párti politikusként felszólalt a CPAC jobboldali konzervatív gyűlésen.

(NPR / Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!