Egyre erősödő üldöztetést tapasztalnak a keresztények Kínában
Egyre erősödő üldöztetést tapasztalnak a keresztények Kínában

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 10. 14.
Az International Christian Concern keresztény szervezet jelentése szerint bár a kínai kormány állítása szerint tiszteletben tartja és védelmezi a vallásszabadsághoz való jogot, azonban a tapasztalatok mást mutatnak.

Öt esetben hajtottak végre a kínai hatóságok razziát iskolákban, és kilencven alkalommal távolítottak el kereszteket kínai keresztények hajóiról.

A Kínai Kommunista Párt a keresztén hitélet minden területébe be akar avatkozni és terjeszteni az ideológiáját, az általa gyakorolt kontroll pedig káros a kínai vallásszabadságra”

- mondta Gina Goh, az International Christian Concern munkatársa.

A szervezet adatai szerint csaknem negyven esetben próbáltak a hatóságok nyomást gyakorolni a helyi keresztény közösségekre, hogy csatlakozzanak a Kommunista Párt által ellenőrzött gyülekezetekhez, de az incidensek való száma sokkal magasabb lehet, mert nem egyszerű Kínából a keresztényüldözéssel kapcsolatban információt szerezni.

A kínai hatóságok többek között úgy próbálják ellehetetleníteni a keresztények közösségi életét, hogy nyomást helyeznek a számukra ingatlanokat bérbeadó helyieket, hogy a hívők ne tudjanak összegyűlni.

(Premier Christian News / Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!