Cseresznyevirág-túrát szervez a Wuhan Egyetem a járvány ellen harcoló egészségügyi dolgozóknak (x)
Cseresznyevirág-túrát szervez a Wuhan Egyetem a járvány ellen harcoló egészségügyi dolgozóknak (x)

A Wuhan Egyetem Cseresznyevirág-fesztiválja rengeteg vendéget vonzott (2017. március. 18.)(Forrás: cfp.cn)

 „Pontosan egy hónap múlva lesz egy éve, hogy megszűnt Vuhan város elszigeteltsége. A hősies vuhaniak a maguk érdekeit félretéve szolgálták Kína és a világ járvány elleni küzdelmét. A KM tavasszal, mikor melegebb lesz és nyílnak a virágok, globális viszonylatban is különleges bemutatót rendez a Hubei tartományt és Vuhan várost jellemző új arculatról, ezzel is hidat építve a tartomány külföldi partnerekkel folytatandó együttműködéseinek” – hangzott Wang Yi, a kínai diplomácia vezetőjének beszéde a vasárnapi pekingi sajtóértekezletén a kínai parlament éves ülésszaka alatt. 

Ez egy PR cikk.

„Egyetemünk március közepén egy különleges, cseresznyevirág-túrát szervez azoknak az orvosoknak és ápolóknak, akik egy évvel korábban Vuhanba jöttek segítséget nyújtani a járvány visszaszorításához. Igencsak fellelkesített tegnap este egy üzenet, miszerint eddig közel 10 ezer Vuhanban dolgozó orvos és ápoló jelentkezett a túrára” – számolt be március 7-én Dou Xiankang parlamenti képviselő, a Wuhan Egyetem rektora. Mint emlékeztetett rá, az egyeteme tavaly tavasszal ígéretet tett arra, hogy mire jövőre a cseresznyevirágok kinyílnak, megszervezik a nálunk egy évvel ezelőtti fronton harcoló egészségügyiek túráját, hiszen „úgy vágytak a vuhani cseresznyevirágok meglátogatására”.

„Kína eltökélten áll az oltóanyag fejlesztéséhez kapcsolódó nemzetközi együttműködések élbolyában. Tucatnyi országgal kooperálunk a kutatás és az előállítás terén, melyekben több mint száz országból több mint százezer önkéntes működik közre.” – nyilatkozta Wang Yi kínai külügyminiszter, hozzátéve, eddig 17 kínai vakcina került a klinikai kísérleti szakaszba, s több mint 60 ország engedélyezte a kínai oltóanyag alkalmazását. 

A külügyminiszter szerint országa az oltóanyag méltányos elosztására törekszik, s ebből a célból csatlakozott a WTO által kidolgozott COVID-19 vírus elleni oltás végrehajtási programjához. Kína megígérte, hogy első ízben százezer vakcinával lássa el a fejlődő országokat az aktuális szükséglet alapján – mondta Wang Yi, azt is hozzátéve a sajtóértekezletén, hogy Kína az ENSZ fölhívására a különböző országok békefenntartóinak adományoz, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kérésére pedig az olimpiai játékokon részt vevő sportolóknak is nyújt oltóanyagokat. 

Összeállította: Wang Xuejun 

(A CHINA MEDIA GROUP fizetett cikke)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!