Brutális balesetet szenvedett Tiger Woods golflegenda
Több helyen is nyílt törést szenvedett
Brutális balesetet szenvedett Tiger Woods golflegenda

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 02. 24.
Súlyos autóbalesetet szenvedett Tiger Woods Los Angeles egyik külvárosában kedden. A golfozó állapota súlyos, de nem életveszélyes.

Woodsot a baleset után a tűzoltóknak fejszékkel és baltával kellett kiszabadítaniuk a kocsiból. A golfozó mindkét lábán nyílt törést szenvedett, sőt az egyik bokája is eltört. A Los Angeles-i kórház főorvosa elmondta, hogy a golf legenda operáció során csavarokkal rögzítették a bokáját és a sípcsontját is. A z ötszörös Masters bajnok Woods szerda reggelre már magához tért és eszméleténél van.

A baleset Los Angeles közelében történt egy olyan útszakaszon, amit veszélyes terepnek számít az autósok számára. A lejtős, szerpentines szakaszon valószínűleg gyorsabban hajtott a megengedett 45 mérföld/órához képest. Fékezésre utaló nyomokat nem találtak. Az időjárás megfelelő volt, nem esett, a látási viszonyok kielégítőek voltak. 

A rögtönzött sajtótájékoztatón a helyi seriff elmondta, hogy a brutális baleset ellenére Woods az eszméleténél maradt és a kiérkező mentősöknek elmondta mi történt pontosan. 

A seriff megállípította, hogy

Woods nem volt részeg és semmilyen tudatmódosítószer hatása alatt nem állt. 

Carlos Gonzalez seriffhelyettes szerint nagy csoda, hogy Woods élve megúszta a balesetet.  A kocsiban más nem ült, tehát Woods egyedül vezette az autót.

A golfozó alapítványa már közzé is tett egy közleményt, melyben megköszönik a szurkolók támogatását és leírják, hogy éppen milyen kezeléseknek vetik alá:

A baleset után a közösségi oldalakon rengetegen üzentek Tiger Woodsnak. Trump, Obama és Lebron James is üzenet a legendának:

"Épülj fel mihamarabb. Te egy igazi bajnok vagy!" - üzente Trump.

"Imáimat küldöm Tiger Woodnak és a családjának. Gyors felépülést a golf valaha volt legnagyobb alakjának...." - áll többek között Obama tweetjében

(Hetek/New York Times)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!