Bevonul katonának a Hamász egykori magyar túsza, Noga Weiss
Reméli, ez segít majd elterelni figyelmét a szörnyű fogságról
Bevonul katonának a Hamász egykori magyar túsza, Noga Weiss

Forrás: IDF

2024. 05. 06.
A 18 éves Noga Weiss-t október 7-én rabolta el a Hamász a Be'eri kibbucban lévő otthonából, édesanyjával, Shirivel együtt. Édesapját, Ilant a terroristák megölték. Noga és Shiri novemberben egy túszalku keretében szabadultak ki a Gázai övezetből. Noga most úgy érzi, a helyreállásban az segít majd a legtöbbet, ha ő is segíthet másokon: az izraeli katonákon, akik hazatérése után elsőként fogadták otthon.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Noga "masakit tasként", azaz a katonák szolgálati körülményeiért felelős altisztként fog szolgálni az Izraeli Védelmi Erők kötelékében, egyfajta szociális munkásként.

"Egy nagyon viharos időszak után úgy érzem, hogy a hadseregbe való bevonulás a megfelelő dolog számomra.

A masakit tas évek óta álmaim pozíciója. Úgy érzem, hogy sokat tudok majd segíteni" - nyilatkozta Weiss a hadsereg által közzétett megjegyzésekben.

"Mindig is szerettem volna bevonulni és a nemzetemnek szentelni magam" - tette hozzá, rávilágítva, hogy az IDF-be való bevonulása segít majd elterelni figyelmét a szörnyű fogságról, keret ad az életének majd a napi rutinnal, de főként segít visszatérni az elrablása előtti életéhez, melyben természetes következő állomásként érkezett volna a két éves kötelező katonai szolgálat.

"Emlékszem, hogy aznap, amikor anyámmal elengedtek, elvittek minket a Kerem Salomba, és ott volt egy hangár tele katonákkal. A katonák jelenléte biztonságérzetet adott, és ez csak megerősítette bennem azt a vágyat, hogy a hadseregben szolgáljak" - teszi hozzá Weiss.

Noga alig néhány héttel ezelőtt nyilatkozott fogságban töltött napjairól, melynek során egyik fogvatartója feleségül akarta venni. A részleteket korábbi cikkünkben, itt olvashatja el

.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!