Az UFO-észlelések típusai
Az UFO-észlelések típusai

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 06.
Haim Eshed, az izraeli űrkutatási program atyja A horizontokon túl című könyvének függelékében érdekességképen felsorolja azokat a beszámolókat, amelyek földönkívüli járművek állítólagos baleseteiről készültek. A legismertebb ilyen természetesen a roswelli incidens, amely 1947-ben történt, emellett azonban vannak kevésbé ismert, külső forrásból nem ellenőrizhető esetek.

hhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

A 20. századi észleléseket Eshed szerint négy csoportba lehet osztani: 1. UFO repülés közben való észlelése 2. UFO-járművel való találkozás a földön, landolás után 3. Magukkal az UFO-pilótákkal való találkozás 4. UFO-járművében való találkozás, miután elrabolták az embert. 

Az űrben történt idegenekkel való találkozásokat, amiket asztronauták elbeszéléseik alapján állítottak össze, további három típusba lehet sorolni: 1. Föld körüli pályán történt találkozások 2. Az Apollo legénysége által elmesélt jelenségek a Holdon. 3. Szondák által készített fotók, a naprendszer más helyein.

A tudós úgy véli, hogy az asztronauták által leírt találkozások és tapasztalatok nagyobb hitelességre adnak okot, és ezek többnyire hasonlítanak a földön történt találkozások leírásával. A hadsereg pilótái által tapasztalt jelenségek – mint amelyről mi is írtunk a Nimintz-rejtély kapcsán – szintén a megbízhatóbb források közé sorolható, de az úgynevezett negyedik típusú találkozások elbeszélései szinte kivétel nélkül hallucinációknak tekinthetők és zavarosak. 

Az ilyen jelenségek tudományos igényű kutatását szinte lehetetlenné teszi az, hogy nincs semmilyen hivatalos dokumentáció ezekről az eseményekről. 

Haim Eshed könyvéről szóló cikkünk a Hetek 2021. január 8-ai számában jelenik meg.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!