Az ötezer éves kultúra nélkül nem lenne Kína mai sikere – véli Hszi Csin-ping (x) 
Az ötezer éves kultúra nélkül nem lenne Kína mai sikere – véli Hszi Csin-ping (x) 

Hszi Csin-ping Wuyishannál útban a teakertek felé(Forrás: news.cn)

„A Wuyishan hegységben a világegyetem színe-java koncentrálódik, és hosszú múltú teakultúra jellemzi a helyet. Megfelelő az éghajlat, a teaerőforrások kiemelkedő kombinációjának és a modern technológiának köszönhetően életerős teatermesztési ágazat élénkül meg a szemünk előtt” – jelentette ki Hszi Csin-ping kínai államelnök tegnap, február 22-én a délkelet-kínai Fucsien tartomány Wuyishan hegységénél tett szemleútja során. 

Ez egy PR cikk.

Kína
Hszi Csin-ping meghallgatja a helyi termesztők tájékoztatását a teaművelésről (forrás: news.cn)

A woolong teáról ismert Wuyishan hegységnél az utóbbi években a falvakba küldött szakértők segítségével ökológiai termelés indult a különböző teaföldeken, a helyi tea minősége jelentősen emelkedett – és közben vastagodott a teaművelők pénztárcája is.

„A kiküldött szakértők által hozott tapasztalatok összegzése alapján egységbe kell hozni a teakultúrát, a teaszférát és a teatermesztési technológiát, hogy a tea legyen az alapja az itteni falvak talpra állásának” – szólította fel Hszi Csin-ping a helyi teaművelőket. 

Kína
Hszi Csin-ping szemleútja a Dzsu Hszi Kertben (forrás: news.cn)

A Song-kori Dzsu Hszi neokonfucionista tanításai és a teakultúra jellemezte Wuyishan hegységet az ENSZ UNESCO szervezete 1999-ben felvette a természeti és kulturális, kettős világörökségi listájára.

„Ha nem lett volna számunkra Kína ötezer éves múltú civilizációja, honnan jött volna létre a mai sikeres utunk” – tette fel a kérdést Hszi Csin-ping, amikor meglátogatta a Dzsu Hszi Kertet, ahol hajdan oktatóként dolgozott XI. századi neokonfucionista mester. 

Kína
Hszi Csin-pinget helyi diákok várják a Dzsu Hszi Kert kapuja előtt (forrás: news.cn) 

„Kína múltjában az ókor előbbi felében volt Konfucius, a későbbi felében volt Csu-ce (Dzsu Hszi), mind a ketten a kínai tanítások eszmetörténetében és a kulturtörténetben felbecsülhetetlen erőt testesítenek meg” – fogalmazta Csien Mu híres kínai történész. 

„Egy nemzet a népben gyökeredzik, az országot a népért hozzák létre” – idézte 2018-ban Hszi Csin-ping pártfőtitkár Csu-ce tanaiból.

Általános iskolások Fucsien tartomány Csien-ou városában a Csu-ce emlékére rendezett áldási ceremónia alkalmából felolvassák Csu-ce családszabályait (forrás: news.cn)
Általános iskolások Fucsien tartomány Csien-ou városában a Csu-ce emlékére rendezett áldási ceremónia alkalmából felolvassák Csu-ce családszabályait (forrás: news.cn)

„A pártépítés fokozásának a nép akarataiban kell gyökereznie. E célkitűzésért fontos szempont legyen, hogy megnyerjük magunknak a nép támogatását, egységbe hozzuk a nép bölcsességét és erejét” – mondta a kínai pártfőtitkár Csu-ce elméletei alapján. 

Összeállította: Wang Xuejun 

(CHINA MEDIA GROUP fizetett cikke)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!