Árverésre bocsátják Elvis Presley személyes Bibliáját
Olyan ALÁHÚZOTT SZÖVEGRÉSZLETEKET TARTALMAZ, AMELYEK LÁTSZÓLAG ELVISHEZ SZÓLTAK
Árverésre bocsátják Elvis Presley személyes Bibliáját

Shutterstock/Puzzlepix, X/Reuters

2024. 05. 23.
Elárverezésre bocsátják azt a Bibliát, amely egykor Elvis Presley tulajdona volt, és amelyet az éjjeliszekrényén találtak Gracelandben, amikor elhunyt. A tárgyat értékesítő GWS Auctions szerint a jelenlegi licit 30 000 dolláron áll a Bibliára. Az élő árverés május 25-én kezdődik.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

"A Biblián Elvis Aaron Presley arany domborműve látható, és

nagy mennyiségű könyvjelzővel ellátott oldalt és aláhúzott szövegrészleteket tartalmaz, amelyek látszólag Elvishez szóltak"

- áll az aukciósház leírásában.

Az egyik aláhúzott rész a Jób 31:24-26: "Ha reménységemet aranyba vetettem, és azt mondtam az olvasztott aranynak: Én bizodalmam! Ha örültem azon, hogy nagy a gazdagságom, és hogy sokat szerzett az én kezem; Ha néztem a napot, mikor fényesen ragyogott, és a holdat, mikor méltósággal haladt."

Az aukciós tételhez tartozik Elvis unokatestvérének, Patsy Presley-nek egy kézzel írt levele is. A levélben ez áll: "Nem sokkal Elvis halála után Vernon nagybátyámmal (Elvis apja) felmentünk Elvis hálószobájába Gracelandben, hogy rendezzük és becsomagoljuk sok személyes holmiját.

Ez a Szent Biblia egyike volt annak a háromnak, amely Elvis éjjeliszekrényén volt. Miután becsomagoltam őket, Vernon bácsi hazavitte velem megőrzésre, és végül nekem adta őket".

Brigitte Kruse, az aukciósház tulajdonosa nemrég posztolt egy képet az Instagramon, amelyen a kezében tartja a Bibliát. 

(Premier/Hetek)

.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!