Ámokfutás Coloradóban: tíz emberrel végzett a fiatal fegyveres egy szupermarketben
A 21 éves elkövető motívumai még nem ismertek
Ámokfutás Coloradóban: tíz emberrel végzett a fiatal fegyveres egy szupermarketben

Forrás: Youtube/FOX 13 News Utah

2021. 03. 23.
Tíz rendbeli gyilkossággal vádoltak meg egy 21 éves férfit a hétfői boulderi szupermarketbeli lövöldözéssel kapcsolatban. A gyanúsítottat rövid tűzharc után ártalmatlanította, majd vette őrizetbe a helyi rendőrség hétfő délután, miután az az üzletben többeket halálosan megsebesített fegyverével.

Az incidensre a coloradói Boulder King Soopers üzletében került sor hétfő délután három óra körül, amikor a fiatal férfi, sajtóértesülések szerint 

AR-15 gépkarabéllyal tüzet nyitott a jelenlevőkre, és az első helyszínre érkező rendőrrel is végzett.

A helyi rendőrség nagy erőkkel, kommandósokkal vonult ki a helyszínre.

A férfi által szedett áldozatok neveit kedd reggel hozták nyilvánosságra a hatóságok. Egyikük a helyi rendőrség 11 éve veterán tagja, az 51 éves Eric Talley volt, hét gyermek apja, aki a közelmúltban épp igyekezett kevésbé veszélyes munka után nézni.

A hétfői, coloradói incidenst követően több száz rendőr érkezett ki a helyszínre, akik menekülésre utasították a rémült vásárlókat és alkalmazottakat .

"Ma fáj a szívem" - mondta Jared Polis kormányzó a sajtótájékoztatóján.

"Nem csak tíz életet vesztettünk, de  igazi rettegést okozott mindannyiunk számára ez a borzalom."

A hatóságok egyelőre nem közölték, mi lehetett vérontás lehetséges indítéka, amely csupán  hat nappal azután következett be, hogy egy fegyveres lövöldözésbe kezdett Atlanta térségében, és letartóztatása előtt 

nyolc embert halálosan megsebesített három ázsiai spa-ban.

Az áldozatok közül hatan ázsiai származású nők voltak, és az eset nagy felháborodást keltett az ázsiai-amerikai közösségben, főleg, hogy a hatóságok nem zárták ki, hogy a vérontásnak rasszista motivációi is lehettek.

A gyanúsított ugyanakkor úgy vallott, hogy azért kezdett ámokfutásba a masszázsszalonokban, hogy leszámoljon a "kísértésekkel", mivel szexfüggő. Hozzátette, a bosszú is vezérelte, hiszen korábban ő is látogatta vendégként az érintett helyeket.

Az incidenst követően #StopAsianHate támogató kampány indult az ázsiai-amerikaiak mellett.

(Reuters/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!