Ágyúval verébre: mégsem ufókat, hanem hobbitudósok eszközét lövette le Biden?
Ágyúval verébre: mégsem ufókat, hanem hobbitudósok eszközét lövette le Biden?

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 02. 17.
Bár az amerikai kormány “azonosítatlan repülő tárgyakat” lövetett le múlt héten, azóta kiderült, hogy az egyik esetleg valószínűleg egy tudományos hobbicsoport kísérleti ballonját semmisítették meg, nem ufót.

Ahogy arról beszámoltunk, az amerikai légierő múlt héten Alaszka északi partvidéke közelében a tengeri jég felett, és kanadai kérésre az északnyugati-kanadai Yukon erdővidékénél, majd a Huron-tó térségében lőtt le azonosítatlan légi eszközöket.

A hivatalos közlések szerint az akciókra elővigyázatosságból került sor, de az amerikai elnök később már úgy nyilatkozott, hogy az USA-nak nincs arra vonatkozó információja, hogy a három lelőtt eszköz a kínai kémballonhoz hasonló céllal tartózkodott volna az ország légterében.

“A hírszerzők jelenlegi értékelése szerint ez a három eszköz valószínűleg magánvállalatok, szabadidős célú vagy kutatóintézmények által felengedett ballonok lehettek, amelyek az időjárást figyelték, vagy egyéb tudományos kutatást hajtottak végre” - mondta az amerikai elnök.

Biden azt is elismerte, hogy nincs bizonyíték arra, hogy “hirtelen megnőtt volna az égen a repülő eszközök száma, de megígérte, hogy ha az ország biztonságát veszélyeztető eszközök jelennek meg újra az amerikai légtérben, “akkor le fogom lőni őket”.

A tudományos kísérleti eszköz-elméletet támaszthatja alá az, hogy egy illinoisi hobbi-kutatócsoport arról számolt be, hogy pont aznap, amikor Biden lelövetett egy repülő tárgyat Alaszkánál, akkor tűnt el a ballonjuk 123 nappal azután, hogy felszállt, és korábban már hatszor körberepülte a Földet.

A végzetes nap február 11. volt, amikor valószínűleg egy F-22-es vadászgép kilőtte a repülő eszközt. Az illinoisi kutatócsoport hobbiszinten foglalkozik ballonokkal, és a tagjai között 11 éves gyerek is van.

Ted Cruz szenátor a Twitteren kritizálta Bident amiatt, hogy egy feltételezhetően 12 dolláros (4300 forint) ballont 400 ezer dollárba (145 millió forint) kerülő rakétával lövetett le egy 200 millió dollárt (72 milliárd forint) érő vadászrepülővel.

Biden erőteljes elrettentő hatást gyakorol a középiskolák tudományos csoportjaira,  amelyek megpróbálják megszállni Amerikát”

- írta szarkasztikusan a republikánus szenátor.

Azonban nemcsak egy hobbicsoport, hanem egy magánvállalat eszköze is áldozatául eshetett a Biden-kormány “ufóellenes küzdelmének”. A Tudományos Ballon Megoldások (SBS) elnevezésű cég alapítója elmondta, hogy a híreket nézve rögtön sejtette, hogy ufók helyett ballonokat lőhettek le vadászgépekkel.

Megpróbáltam felvenni a kapcsolatot a haderővel és az FBI-jal, de csak ide-oda küldözgettek, és próbáltam felvilágosítani őket, hogy mik lehetnek ezek az eszközök, és hogy nem fognak túl intelligensnek tűnni, ha lelövik őket”

- mondta Ron Meadows.

A repülő tárgyak leírása alapján ezek valószínűleg 12-180 dollárért (4300-65 000 forint) megvásárolható kis ballonok voltak, amelyek között fólialufik is lehettek. A hobbitudósok most amiatt aggódnak, hogy az ő ballonjuk lehet a következő áldozata a Biden-kormány légtérvédelmi intézkedéseinek.

(CNN / Fox News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!