(18+) Tragédia: legalább hét ember meghalt a Jehova tanúi hamburgi központjában történt fegyveres támadásban
(18+) Tragédia: legalább hét ember meghalt a Jehova tanúi hamburgi központjában történt fegyveres támadásban

Forrás: Youtube/The Telegraph

2023. 03. 10.
Csütörtök késő este egy fegyveres ment be a három szintes épületbe, ahol hét embert megölt, és többeket megsebesített.

A Der Spiegel információi szerint az elkövető maga is korábban a Jehova tanúihoz tartozott, de a támadás mögötti motivációt egyelőre nem tudni.

Olaf Scholz német kancellár „brutális erőszakos tettnek” minősítette a támadást, amelyben sajtóhírek szerint heten meghaltak, és legalább hatan megsebesültek.

A helyszínre kivonuló rendőrök holtan találtak több embert, és egyikük a feltételezett támadó volt. Egy szemtanú levideózta, ahogy a fegyveres egy ablakon át befelé lövöldözött az épületbe.

A rendőrök lövéseket hallottak az épület felső emeletéről, és felmentek, ahol szintén találtak egy embert. Egyelőre nem mutat semmi jel arra, hogy az elkövetők elmenekültek volna. Annyit tudunk, hogy több ember meghalt itt, többen megsérültek, és kórházba kerültek”

- mondta Holger Vehren rendőrségi szóvivő.

Az épületben tartózkodók egyes feltételezések szerint közös Bibliatanulmányozáson vettek részt, amikor a fegyveres lövöldözni kezdett. 

(Deutsche Welle / BBC News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!